Volkswagen golf IV: Climatronic lawaaierig; vooral in het begin.

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Mijn climatronic maakt vooral direct na het starten een enorm rot geluid. Je hoort het zeer duidelijk draaien, alsof je met een roerijzer in een wok aan aan het draaien bent (aparte vergelijking). Dus ijzer op ijzer. Aangezien ik niet weet hoe zo'n climatronic werkt en niet weet hoe het eruit ziet, wil ik voordat ik bij de garage kom eerst wat meer weten. Ze kunnen me anders vanalles wijsmaken. Bedankt!!!

Geplaatst door

wielens8 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Oh ja, hij heeft net een grote beurt gehad en er waren geen storingen bij het uitlezen bekend.

wielens8 0

20 jaar

zou een probleem met de koppeling van de compressor kunnen zijn.

carmania2000 0
badge

20 jaar

Wordt dat een dure grap of is dit redelijk makkelijk te verhelpen??

wielens8 0

20 jaar

Het lawaai zou inderdaad van de koppeling kunnen komen. Een van de veren kan gebroken zijn. Die zijn vrij zwak.
Als je naar de dealer gaat, wordt mogelijk gelijk de compressor vervangen. Dat is kassa! Je kunt ook een koppeling+ poelie+ electromagmeet kopen bij de dealer. Dat is ca. 250 euro als ik het me goed herinner.(nog steeds kassa!)
In mijn '98 Golf heb ik de koppeling zelf eens vervangen omdat de bladveren stuk waren. Voor de koppelingsplaat moet je een beetje geluk hebben: bij een airco specialist willen ze nog wel eens een kapotte compressor hebben, met een goede koppeling.
De koppeling die ik nu heb, is een beetje anders. Ik denk dat het een verbeterde versie is. Hij is in ieder geval veel sterker.
Een jaar later had ik de pech dat de electromagneet ook stuk ging. Maar goed, ook hier was voor 50 euro een onderdeel te krijgen via een airco-specialist.
Mocht je zelf aan de koppeling van de airco gaan sleutelen, let dan goed op de afstelling. De plaat moet 0.4mm (als ik me dat goed herinner) vrijlopen als hij niet bekrachtigd is. Zoek anders nog even op de website van Sanden.

dutch123 165

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.