Volkswagen Golf IV: Ruitenwisser

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Mijn voorruit ruitenwisser doet het alleen nog in de laagste stand. Zet ik hem in de snelste stand dan veranderd er niets en doet hij het nog steeds in de langszaamste stand. Nu wilde ik zelf even kijken naar de motor, maar ik kwam er niet bij. Ik kreeg de ruitenwisserarmen er al geen eens vanaf. Dit is volgens mij wel noodzakelijk om bij de ruitenwissermotor te komen. Volgens mij eerst de ruitenwisserarmen eraf dan het zwarte schutbord onder het raam... toch ? Iemand tips??? Heeft iemand ervaringen met dit probleem? Is het een bekend mankement?

nootorius

Geplaatst door nootorius (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 20 jaar geleden

Beste nootorius je moet die zwarte plaat er afhalen om bij de ruitenwissermotor te komen,
Maar het probleem zit niet in je ruitenwissermotor maar in het mechaniek maak dit gangbaar en je ruitenwissers werken weer als nieuw.
Let wel op met het los halen van de zwarte plaat bij de voorruit als je verkeerd los steekt kan je voorruit kapot gaan.
succes max.

Michiel7811 (0), 20 jaar geleden

Dit lijkt mij eerder een electrisch probleem. Volgens mij moet je ergens een electrisch schema of vraagbaak ofzo zoeken en het schakelrelais van de ruitenwissers controleren.
Als jouw ruitenwissermechaniek of motor kapot is doen de wissers het helemaal niet meer. (denk ik)...En voor een eventueel vastzittend grijlager van de wisser is jouw auto nog veel te jong.
M

nootorius (0), 20 jaar geleden

Max,

Zou je me kunnen vertellen hoe ik het beste de zwarte plaat er af krijg? Moeten de ruizenwisserarmen er dan ook af. Zo ja, ik heb de moeren er af af gehad maar de ruitenwisser armen zitten dan nog steeds muurvast. Ik wil eerst eens kijken of ik de zaak gangbaar kan maken, dat lijkt wel het proberen waard. Vervolgens kan ik altijd de tip van Michiel nog proberen....

Alvast bedankt voor het antwoord....

lightsomedog (0) PRO, 20 jaar geleden

Nootorius wat ik altijd doe is de moer iets los draaien en dan met een waterpomptang onder de ruitenwisserarm en op de moer en dan los knijpen kijk wel uit voor beschadegingen van de zwarte plaat,Als de ruitenwisserarmen los zijn kan je met een grote schroevendraaier onder de zwarte plaat. kijk wel goed waar je hem onder steekt deze zwarte plaat zit geklemd in een kunstof richel die op de voorruit vast zit als je de schroevendraaier verkeerd plaatst heb je kans dat de voorruit kapot gaat.

Maar even voor de duidelijkheid.
want in je eerste bericht heb je het over dat de ruitenwissers het in de eerste stand doen maar in de tweede stand(normaal hoge snelheid) gaan de ruitenwissers niet harder.
Gaan ze dan net zo snel als in stand Een of gaat stand Een ook langzamer dan normaal?

nootorius (0), 20 jaar geleden

Max,

Stand Een gaat ook langzamer dan normaal! In stand 2 zou hij sneller moeten gaan maar dit blijft even langzaam. Aangezien jij hier nadrukkelijk om vraagt, hoop ik dat jij een oplossing weet.

lightsomedog (0) PRO, 20 jaar geleden

dan zit het wel in het mechanisme.
de assen gangbaar maken.
succes max.

TISCALI (0), 20 jaar geleden

volkswagen is zo stom geweest om stalen ruitenwisserasjes door een alluminium lagerhuis te doen ,is vragen om problemen ,mechanisme er uit assen eruit opschuren en anti size erop probleem opgelost

Barry826 (0), 19 jaar geleden

Heb dit probleem ook gehad met m'n Golf IV uit '99. Het asje van de linker ruitenwisser (bestuurder) zat hartstikke vast!
Het mechanisme eruit halen is niet moeilijk. Alleen de ruitenwisser-armen kunnen erg vast zitten. Ook met het verwijderen van de zwarte afdekplaat heb ik geen enkele moeite gehad. Na lang wrikken (en vloeken..) kwam eindelijk het asje los uit het huis. Schuren -> schoon maken -> vet eraan en hij loopt weer als nieuw! (voor hoe lang?)
Het blijft natuurlijk een belachelijk probleem wat niet mag voorkomen!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.