Volkswagen Golf V: code 008213 p2015

Bouwjaar: 2008, Motorcode: bmy

Hallo, we hebben een golf met een storingscode 008213 p2015. sensor voor klep inlaatspruitstuk onaannemelijk signaal. Ik heb het vacuum potje en de klep zelf bekeken op gangbaarheid, heb de storing gewist en daarna opnieuw ingeleerd. We hebben ook de sensor zelf vervangen aan de zijkant van de variable klep. Niets heeft geholpen. Iemand een idee? Bij gerritspeek staat deze storing beschreven met de code 18447 p2015.
groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Is het spruitstuk er toevallig al eerder vanaf geweest?
Lees de klep eens uit via de meetwaardeblokken en dan actueel en voorgeschreven selecteren en dan vergelijken of de actuele waardes de voorgeschreven waardes wel haalt. Anders probleem met vervuiling of bedradingsprobleem of toch vacuum probleem.

at (10) PRO, 8 jaar geleden

Hij haalt de voorgeschreven waardes net niet. Onderste waarde is mooi op 0, bovenste waarde redt die net 89%, volgens mijn computer moet dat 99,3 zijn. De klep heb ik compleet gereinigd en de plaatjes in de cilinderkop. er zit een nieuwe sensor op en zie niets wat krom is.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb jij trouwens nog in de motor afdekplaat het vacuumslangetje aan de zijkant zitten met snelkoppelingetje of bovenop op een tuutje?

Bij het eerste controleer dan ff met een vacuumpompje of deze aansluiting niet lekt of dat er een scheur in zit waardoor zijn buffer leeg loopt.

Anders misschien toch een klep krom want kan best zo zijn geweest in het verleden dat spruitstuk eraf is geweest en niet juist is gemonteerd, tijdens montage moet je de kleppen open houden anders zitten ze knel tussen kop en spruitstuk.

Misschien anders speling op het asje van sensor.
Met de hand bedienen red hij het ook niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.