Volkswagen Golf 2009: compressie 1.4 tsi 122pk

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Hallo,

Ik was benieuwd hoeveel compressie ik moet meten bij een 1.4 tsi caxa motor. bij warme motor meet ik tussen de 11.6 en 12.0 bar. is dit voldoende? of moet dit hoger wezen?

100Nxdropje

Geplaatst door 100Nxdropje , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Prima , wat is het probleem ?

100Nxdropje, 6 maanden geleden

Bedankt voor je antwoord. Ik heb de laatste tijd last van iets inhouden bij koude en warme motor. En met koud start onregelmatig lopen.Gister zouden mijn inlaat kleppen gereinigd worden.bedrijf had het spruitstuk eraf gehaald maar de wervelklep zat vast in de kop en kon hij er niet uithalen en kon het passtuk die hij hiervoor had om de inlaatkleppen met granulaat te stralen niet gebruiken. Toen heeft hij het spruitstuk zonder de kleppen te reinigen weer terug gemonteerd. Hij zij dat misschien een stukje van de zuiger afgebroken was (gebeurd wel met deze blokken zij die).daarom adviseerde hij me de compressie te meten. Dit heb ik vandaag uitgevoerd en was benieuwd wat de compressie van deze blokken ongeveer moet wezen.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Als de zuiger beschadigd is , gaat hij ook flink olie gebruiken , maar er is dus half werk geleverd, als de kleppen aanverwante onderdelen niet gereinigd zijn . Dit soort klachten komen veelvuldig voor bij een vervuild inlaattraject , maar naar een echte garage , of iets meer geld uitgeven .

100Nxdropje, 6 maanden geleden

De garage is specialist in VW en heeft nog nooit eerder meegemaakt dat de wervelklep er niet uit wou. Ik hoefde ook helemaal niks te betalen. Dat Scheeld wel. Ik heb nu een bedrijf gevonden die het wel kan doen. Hij zuipt ook helemaal geen olie.dus dan zal het ook wel wat meevallen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.