Volkswagen Sharan: Contact uit dan ook radio uit

Bouwjaar: 2000

Ik heb onlangs een nwe autoradio aangeschaft maar de radio doet het alleen als ik het contact aanheb; dus het geheugen ligt er telkens uit. Het schijnt dat het tamelijk eenvoudig is om dit te corrigeren zodat het geheugen gehandhaaft blijft. Eén draad afkoppelen of wat dan ook. In de gebruiksaannwijzing staat ook iets over het koppelen van de dashboardverlichting aan de radio, incl het dimmen ervan. Wie kan mij aanwijzingen geven? Het betreft een Grundig radio-cdspeler.
Alvast bedankt

Marcel7025

Geplaatst door Marcel7025 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

winningmood (0), 18 jaar geleden

je moet de rode en de gele draad even wisselen
dus de gele draad van de radio op de rode van de auto en de rode draad van de radio op de gele van de auto
dan moet het opgelost zijn
heb dat probleem ook gehad en zo opgelost

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Idd die 2 draden omwisselen, zijn de constante en contactgeschakelde voeding (haal voor de zekerheid de accu los). Als het goed is heb je of de radiostekker er zo in kunnen klikken of een verloop nodig gehad. In de stekker van de auto moet een draad zitten die spanning geeft op het moment dat de verlichting is ingeschakeld. Deze moet op de juiste plek de radio in. Let op: heb je er geen verstand van, afblijven. 1x de verkeerde spanning de radio in en je bent weer aan een nieuwe toe.
Over het algemeen moet alles gewoon gelijk werken, misschien moet je op de radio wat instellen mbt het dimmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.