Volkswagen Corrado: Corrado G60 Motortoerental schommelt

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 G60 118 kw

Hallo,

Ik heb hier een VW Corrado die bij koude start goed stationair loopt, maar zodra de motor enige tijd gelopen heeft begint hij stationair te schommelen tussen de 1500 en 2000 tpm. Ook wanneer je bij koude motor gas geeft, (bij stilstand en koppeling ingetrapt) reageert de motor goed, maar wanneer je het gas los laat blijft deze enige tijd bij 1500tpm hangen voor hij terugzakt naar 1000tpm. Heeft er iemand ervaring met deze auto's/problemen en tips?
Wanneer ik overigens de steker van de stappenmotor los neem, loopt de auto wel goed. Krijgt deze misschien verkeerd signaal van bijvoorbeeld temp.sonsor o.i.d.?

Groet Sandr

rednazz

Geplaatst door rednazz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Stappenmotor is denk ik vuil,haal deze los en spuit hem van binnen schoon,dan weer proberen,anders is deze defect.

Ricky,

rednazz (0), 16 jaar geleden

Ik heb de weerstandswaarden van zowel stappenmotor als diverse sensoren opgezocht, dus deze eerst maar controleren. Als de weerstandswaarde van de stappenmotor oke is, is deze niet defect neem ik aan? Ga morgen aan de slag.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=rednazz]Ik heb de weerstandswaarden van zowel stappenmotor als diverse sensoren opgezocht, dus deze eerst maar controleren. Als de weerstandswaarde van de stappenmotor oke is, is deze niet defect neem ik aan? Ga morgen aan de slag.[/quote]
Hoeft niet,want de stappenmotor kan vast zitten of stroef lopen door vuil.

Ricky,

rednazz (0), 16 jaar geleden

Ik heb vanmorgen als eerste de stappenmotor schoongemaakt, deze was eigenlijk niet smerig en de werking gecontroleerd. Deze was in orde en weerstand ook oke. Het probleem zit m in de temperatuursensor voor de computer, de weerstand wijkt bij verschillende temperaturen heel veel af. Maandag even een nieuwe bestellen en hopelijk is het probleem opgelost. Groet sander

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.