Volkswagen Corrado: Corrado VR6 start niet

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 VR6

Ik zit met een probleem,

Mijn corrado is sinds kort een paar keer stil komen te staan voor het stoplicht, waarnaar deze niet meer wilde starten. Ik heb hem 1 keer gesleept en toen tijdens het slepen kreeg ik hem weer aan de praat. 2 dagen later viel hij weer uit en startte hij helemaal niet meer. Ik heb nieuwe bougies erop gezet, nieuwe verdeler en rotor, maar krijg nog steeds geen ontsteking. Er komt ook geen vonk van de bougies af en voor zover ik kon zien ook niet van de bobine. Zou dit aan de dynamo kunnen liggen of de bobine? En hoe kan ik dit het makkelijkste testen, of waar zouden jullie beginnen te zoeken.

Alvast bedankt,
Ramon.

RAMONSTER

Geplaatst door RAMONSTER (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb vaker gehad dat de bedrading van de hall-gever in de ontsteking slecht was,controleer dit eens goed.

Ricky,

RAMONSTER (0), 16 jaar geleden

Corrado VR6 kan ook zonder de hall gever lopen toch

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=RAMONSTER]Corrado VR6 kan ook zonder de hall gever lopen toch[/quote]
Als het een nokkenassensor betreft wel,maar deze stuurt je bobine aan,even kort gezegd.

Ricky,

RAMONSTER (0), 16 jaar geleden

Oke ik heb de bobine vervangen maar helpt niets... geen vonk. Heb de zwarte draad op de bobine doorgemeten en komt netjes 12v uit. Dus dan zou het de hall-gever zijn. Waar kan ik deze vinden/hoe ziet hij eruit?

thnx

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=RAMONSTER]Oke ik heb de bobine vervangen maar helpt niets... geen vonk. Heb de zwarte draad op de bobine doorgemeten en komt netjes 12v uit. Dus dan zou het de hall-gever zijn. Waar kan ik deze vinden/hoe ziet hij eruit?

thnx[/quote]
Zit in de ontsteking,(daar waar je verdelerkap op zit),vaak kun je hem los verwijderen,maar weet dit niet zeker bij de vr6,anders een complete ontsteking.

Ricky,

RAMONSTER (0), 16 jaar geleden

ahh ok, dat stekkertje vlakbij de rotor. Ga het uittesten bedankt voor de info

RAMONSTER (0), 16 jaar geleden

Oke gevonden.. er zit zo'n kapje met een uitsparing op de nokkenas waar de rotor op zit. Hoe krijg ik dit kapje eraf.. bruut geweld? Het is best wel flexibel en is al enigszins gebogen door mijn schroevendraaier.

RAMONSTER (0), 16 jaar geleden

We zijn eruit... hebben hem helemaal uit elkaar gemaakt en de sensoren goed schoongemaakt.. zat wat vuil op. Weer in elkaar gezet maar nog steeds niets geen vonk. Misschien dat de sensor wel kapot is maar hij zag er gewoon goed uit...

VR6_chick (0), 16 jaar geleden

Inzekeringkast relais 107 ontsteking/benzine. Zeker weten, ik heb het zelf ook gehad

Groetjes VR6_chick

stefan84 (0), 16 jaar geleden

hoeveel zet je op het spel VR6-chick ??

je bent wel heel zeker van je zaak.. :)

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.