Volkswagen Touran: Cruisecontrol

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Hallo allemaal

Tijdens de rit naar mijn vakantie bestemming (Oostenrijk) reed ik lekker met de cruisecontrol ingeschakeld en moest ik op een gegeven moment afremmen voor een file voor mij. Voor de veiligheid even de alarmlichten aan en weer verder rijden. Je vraagt je dan af als je binnen een minuut weer de gewone snelheid rijdt waarom je in een keer op de rem moest. Maar nu het probleem. Bij het rijden op de normale snelheid maar weer eens de cruisecontrol in schakelen maar bleek deze niet te werken. Ik had zelf het idee dat dit misschien wel kwam omdat ik de alarmverlichting had gebruikt. Na een plas pauze de motor weer starten en jawel de cruisecontrol werkte weer zoals hij het moest doen. Op de terugweg van de vakantie weer de cruisecontrol aan en tijdens de rit stopte de werking spontaan. Wat ik ook deed het hielp niet en zoals het er nu naar uit ziet heeft de cruisecontrol de geest gegeven. Mijn vraag is dan ook of iemand misschien een oplossing heeft of weet voor dit probleem.

Peter

peer8666

Geplaatst door peer8666 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hier voor is een update beschikbaar voor het motorregelapparaat bij de dealer.
En als er ook een storing ( srs schakelaar defect ) in de stuurwielelectronica zit moet de schakelaar ook worden vervangen.

peer8666 (0), 17 jaar geleden

Hallo Benny,

Bedankt voor je reactie. Ik ben inmiddels naar de dealer geweest en deze constateerde dat de hall censor bij het koppelingspedaal defeckt was. De censor bleef hangen en daardoor werd de cruise control uitgeschakeld. Gelukkig opgelost

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt, cruise heeft het koppelingspedaalstand ook nodig anders doet ie het ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.