Volkswagen Touran: Touran koelvans gaan vanzelf aan!! En blijven dan doorgaan!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BAG

We hebben hier een Touran staan waarvan de koelvans vanzelf gaan draaien...... Het betreft een Touran met climatronic en dubbele fans.. Als je onder bij de stekker meet, meet je op de 2 dikke voedingsdraden plus en massa constant dit is goed, dan heb je nog 2 stuurdraden, een vanaf de ECU van auto en de andere komt van voedingsrelais, als je hier spanning op zet gaan de fans na ong een halve minuut vanzelf draaien... maar onze vraag is nu of het normaal is dat hierbij de voedingsspanning (stuurdraad) constant blijft op de aansturing.. heb net de schema's zal zo eens ff kijken of we iets kunnen vinden... Misschien dat iemand dit probleem kent.... Alvast bedankt! P.s. contact staat uit en sleutel is eruit!!

Roy10511

Geplaatst door Roy10511 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

roy hebben we ook gehad dat komt door dat het regelapparaat in de ven stuk is.
ik weet niet precies welke ven het is.
ik weet wel dat het soms voor komt dat ze alle twee vervangen werden.
ik vermoed dat je er nog garantie op hebt aan de leeftijd zo te zien vraag dat na wat dat scheelt weer een hoop geld.


groetjes jan.

Santa (0), 17 jaar geleden

Is het niet zo dat dat gewoon zo hoort..?? Tenminste, wanneer de motor wordt uitgezet indien deze op bedrijfstemperatuur is?

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Beide koelventilatoren vervangen.
Bij sommige moet je het frame ook mee vervangen.

Roy10511 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mensen bedankt voor reacties... probleem zat hem inderdaad in ecu van koelvans!! Vanmorgen besteld... in Duitsland.. (daar nog niet eerder meegemaakt) je krijgt een complete set is dus 2 nieuwe fans en nieuw frame...
Had eerst wel zo'n vermoeden dat het daar zat maar ja...meten is weten! Maar met meten krijg je ook de raarste dingen, weet nu wel dat het hoofrelais de spanning naar de motor toe (naar ecu) na ong 10 min afschakeld!) Deze wordt afgeschakeld via de ecu (massa) Weet nu ook weer hoe dat allemaal werkt. Na de tijd hele can bus ff weer gereset en alles weer perfect! Iedereen bedankt voor de reacties super zo! Gr Roy!

ridler (0), 14 jaar geleden

Hey daar ik heb hetzelfde probleem, dat de vans starten wanneer het contact afligt en de sleutel eruit is. Wanneer het het contact word ingeschakeld stoppen ze. het is wel van een VW touran 1.9TDI BJ 04

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Oplossing is nog altijd , de beide koelventilatoren vervangen incl. frame.

ridler (0), 14 jaar geleden

ik denk het ook en ik vandaag ondervonden dat ze soms stoppen met draaien en als ze stoppen hoor ik relais als maar klapperen dus het zou knunnen zijn dat ik met slecht contact zit

yves.vriens (0) PRO, 14 jaar geleden

ja alles vervangen en is opgelost
ik heb het al een paar keer voorgehad
kost echt wel veel +-600euro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.