Volkswagen Golf: Cruisecontrol houdt niet vast

Bouwjaar: 1998

Wie weet raad met mijn cruisecontrole (CC)? Bij snelheden boven de 140km/u kan mijn CC de snelheid niet meer vasthouden en zakt zo'n 10 à 15 km/u terug. Bij terug gas geven wil hij nog wel eens heel even constant houden, maar zakt helaas wederom af. Kan nu dus niet meer bijv. 160km/u op CC blijven rijden. 120km/u (of lagere snelheden)op CC gaat echter wel...

Er is met uitlezen vastgesteld dat er geen probleem is.

9

Geplaatst door 9 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mart76 (0), 18 jaar geleden

gewoon weg doen die stinkdiesel! koop maar een mooie peugeot. Komt er binnenkort een te koop aan de Zuiderparklaan! ;-)

Mart76 (0), 18 jaar geleden

sorry...ken Bastiaan vrij goed zat een beetje te dollen.
Had trouwens wel verwacht dat dhr Kelder dit al wel vaker gezien had ivm zijn vele postings in deze rubriek....

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

sorry mart

is mij nog niet opgevallen... ;^)

paul

Mart76 (0), 18 jaar geleden

ik doelde trouwens op het probleem van Bastiaan. Kweet niet of de eerste serie Golf diesels ook een elektronisch gaspedaal hebben of dat dit nog eentje is met een kabel. Lijkt mij dat de contructie van een CC bij elektr. gaspedaal behoorlijk anders is dan bij de "gaskabel-types" met vacuüm pompjes e.d. Kan natuurlijk zin dat de boel niet meer helemaal luchtdicht is ivm verstaffen van rubbers en afdichtingen en dat de CC gewoon niet genoeg kracht meer heeft om de gasklap voldoende open tehouden.

dutch123 (65), 18 jaar geleden

Dit kan de luchtmassameter zijn. Die geven geen foutmelding als ze 'stuk' zijn.
Ik ken berichten van een kapotte LMM dat hij van cc afspringt zodra je een helling op begint te gaan.
Het beste is om de auto rijdend uit te lezen. Luchtmassa, inpsuithoeveelheid en turbodruk zullen waarschijnlijk uitsluitsel geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.