Volkswagen Vento: dagrijverlichting

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600CL

Ik wil op mijn Vento dagrijverlichting monteren maar wil het zo hebben dat als ik het contact aanzet de dagrijlampen gaan branden en zodra ik het stads/dimlicht ontsteek de daglampen automatisch uitgaan (wettelijk verplicht geloof ik). Is er iemand op het forum die mij aan een elektrisch schema kan helpen of een link naar een website weet. Alvast bedankt.

kort

Geplaatst door kort (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgen mij zijn de dagrijlichten bij een Audi ook aan als het dimlicht brandt.

kort (0), 15 jaar geleden

Ik heb een strip onder mijn koplampen geplakt met 21 leds per lamp. Die wil ik dus als dagrijverlichting gaan gebruiken. Nu zeggen ze bij Automat waar ik deze strips gekocht heb dat deze niet gelijktijdig met het stads- of dimlicht mogen branden. Hoe het bij Audi werkt weet ik dus niet.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Gebruik een relais om de dagrij verlichting te schakelen.
Kontakt 30 met zwevende zekering naar accu.
Kontakt 87 naar de dagrij verlichting.
Kontakt 85 naar +12Volt alleen bij ingeschakeld kontakt.
Kontakt 86 (Aarde van relais) naar stadslicht of achterlicht.
Als je nu de normale verlichting aan zet, dan gaat de dagrij verlichting uit.
De stadslichten zullen hier niet van gaan branden (althans niet zichtbaar) omdat het stroompje door het relais heel klein is.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

@ Kort: waar heb jij die strip met 21 leds vandaan, ik ben ook naar zoiets op zoek om te monteren als dagrijverlichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.