Volkswagen NEW BEETLE CABRIOLET: Dak cabrio gaat niet meer open

Hoi,

Ik heb een New Beetle Cabrio uit 2004 en daar hebben we altijd veel plezier mee gehad. Maar....sinds kort gaat het dak noet meer open.

De monteur van een lokale garage kon m niet uitlezen en de merkdealer begon meteen over "minimaal 3 uur werk..." en dacht aan "zeker" €800,00 reparatiekosten. Vreemd want miss is het wel een zekering.

Tijdens het uitlezen was er een storing rechts bij de kap. (scharnier) Alleen het uitlezen was la €45,00 dus hoop de auto voor minder dan €800 te kunnen laten repareren.

Weten jullie misschien wat het kan zijn?

Miss V

Geplaatst door Miss V (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Een storing bij een schanier kan wijzen op een hall gever, dat is een sensor die ziet in welke positie de kap zicht bevind en als daar wat mis mee is dan kan het idd zijn dat de kap niet meer werkt maar voor nu is het gissen voor ons.
Heb je die foutcode nog? Een beetje ervaren monteur kan denk ik heus wel een diagnose geven binnen een paar uurtjes, of in ieder geval je iets kunnen vertellen en daar is heus geen 800 Euro voor nodig dus misschien even naar een andere dealer/garage toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.