Volkswagen BEETLE: New Beetle thermometer teken blijft blauw op lichten - temperat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ALH, Motorinhoud (cc): 1894, Vermogen (kw): 66

Probleem met New Beetle,bij uitlezen gaf deze de temperatuur sensor aan.Bij dealer om nieuwe ,is mijn de kleur v/d sensor gevraagd 't zou een groene of blauwe zijn ,bij mijn new beetle nazien blijk het een zwarte sensor, na lang op de computer te zoeken geven ze mijn een groene mee ;op mijn vraag of de zwarte is verandert (vervangen) in de groene kon mij geen antwoord geven .
Mijn vraag is .
1) Is er een iemand of een VW monteur die mij het antwoord kan geven zodat ik de juiste kan monteren,daar ik mijn twijfels heb of ze me wel de goede mee gegeven hebben.
2) De antivries G13 zou mogen gemengd worden met de G12 zou ook geen probleem zijn.
mijn dankt voor uw antwoorden

willy9

Geplaatst door willy9 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 6 jaar geleden

Op het net staan verscheidene stukjes over het verschil tussen die vloeistoffen .

De G 13 wordt speciaal aanbevolen om rotten van aluminium radiatoren te voorkomen .

Het is speciaal voor VW ontwikkeld . Het mengen wordt afgeraden G 12 is op glycol basis en G 13 op glycerine basis en dit is niet milieu belastend.

Je neemt er wat van mee.

Vr Groet. .

willy9 (0) PRO, 6 jaar geleden

Punt @

Bedankt voor de uitleg over het antivries verschil G12 met de G13.IK had mijn twijfels omdat 2 Vw dealers verschillende uitleg betreft het mengen aangaf ,bij de 1ste zou mengen van G12 met de G13 geen probleem zijn de 2de zei uitdrukkelijk deze mogen niet gemengd worden spoelen en gans vernieuwen naar G13,vandaar mijn vraag.Alle 2 hadden geen G12 meer in voorraad.De 1ste dealer is mijn vertrouwen kwijt.
mvg willy9

willy9 (0) PRO, 6 jaar geleden

Op mijn vraag of de zwarte sensor is vervangen als onderdeel door een groene sensor bij reparatie hebt ik spijtig genoeg geen antwoord gekregen
mvg

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat betreft de sensor is het heel simpel. Je schrijft het nummer op van je oude sensor, hun typen die vervolgens in in het systeem en ze zien gelijk of dat nummer overgaat naar een ander nummer en kleur. In principe maakt het niet uit, als hun zoeken op jouw chassisnummer dan krijgen hun gelijk de juiste sensor te zien in hun systeem. Gewoon G12 kopen en erin gooien.

willy9 (0) PRO, 6 jaar geleden

ricky @
Bedankt voor u antwoord ,hebt intussen mijn vraag beantwoord gekregen de zwarte sensor is vervangen door de groene, heb ook G12 gekocht en intussen is alles weer in orde .
Mag afgesloten worden
mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.