Volkswagen NEW BEETLE CABRIOLET: Dak gaat niet meer open....:-(

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo lezers, Goedemiddag,

Inmiddels alweer 5 jaar geleden kocht ik een New Beetle, kleur wit met zwart " open"dak. De auto dateert uit eind 2004 met nu 130.000km op de teller, Sinds vandaag...nét nu het lekkere weer zich aandient weigert de kap te zich te openen.

(tot gisteravond deed hij het prima) Ik vandaag naar mn garage...dicht....Ik met mn meiden naar de andere garage, uit laten lezen en deze gaf een foutcode bij de rechterscharnier vh dak.

Kosten; mwah (aldus de dealer) minimaal 3 uur onderzoek éxclusief materiaal....Geraamde kosten minimaal €600,00 (Mehhh...)
De auto heeft inmiddels een niet hydraulische achterklep (stuk) een portier rechts wat soms hapert (zakt electrisch bij openen met de afstandsbediening) en nu weigert de kap er ook nog eens mee?!

Naja ik dwaal af...mijn vraag concreet is eigenlijk; Moet ik m nu wegdoen ivm hoge kosten reparatie?! Voorheen hadden we een dubbel inkomen nu gescheiden dacht ik inruilen krijg je bijna niets voor dus ik rijd m op. Maar....600 voor een haperende kap is zó duur. Wie weet er een oplossing en klopt die geraamde €600,00 uberhaupt wel?!

Super bedankt voor de evt. hulp/advies!

Miss V

Geplaatst door Miss V (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,Je kan hem natuurlijk handmatig openen(met wat krachtsinspanning),hiertoe linksachter in de kofferbak het kraantje van de hydrauliek pomp opendraaien,een slag of twee.,dan kan je in ieder geval open rijden maar daar is het probleem niet mee opgelost.
Het moeilijke aan de kap is dat hij verschillende sensors heeft die de beweging controleren om beschadiging te voorkomen,De hydraulische aandrijving is erg sterk.
Om bij het bewuste scharnier te komen moeten de achterbank ,achterzijbekleding en het raammechaniek uitgebouwd worden,veel werk dus.
Wat je kan proberen, |kap handmatig openen en weer sluiten ,helemaal ook de grendel in de voorruitspant,kraantje dicht draaien en proberen of hij het nu wel doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.