Volkswagen golf III: Dakantenne

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Td

Kan ik de dakantenne vervangen zonder het hemeltje er uit te halen ?

Het plastic gedeelte tussen de vloerplaat en de spriet zit namelijk los, en ik weet niet of er dan water naar binnen kan, spriet kan er af gedraaid worden verder weet/durf ik niet want als ik aan het plastig tussendeel trek zie ik het hele dak op en neer gaan.

Wie kan mij helpen ?

nico1

Geplaatst door nico1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Je hemeltje achter loshalen. De dakantenne zit van binnenuit vastgeschroeft. Wel even onder het voetplaatje goed schoonmaken en eventueel een nieuw rubbertje ( of een klein beetje kit) ertussen om lekkage tegen te gaan.

nico1 (0), 17 jaar geleden

alvast bedankt Fries33

maar :

Het voetplaatje van de antenne lijkt stevig op het dak te zitten allen het conische tussenstuk(tussen spriet en voetplaat ) zit losjes aan de voetplaat.

Is dit niet vanaf buiten op een of andere manier te verhelpen, ben een beetje bang om het hemeltje er uit te halen, en hoe moet dit.. gewoon los trekken ??

Fries33 (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk zit onder het voetplaatje al wat kit, oid. Om erbij te kunnen moet je kofferbak-rubber boven bij je achterklep eraf trekken. Trek nu het hemeltje met de nodige voorzichtigheid een beetje naar beneden. Je kan nu de moer van de antenne zien zitten en eventueel een beetje vaster draaien.

nico1 (0), 17 jaar geleden

[quote=Fries33]Waarschijnlijk zit onder het voetplaatje al wat kit, oid. Om erbij te kunnen moet je kofferbak-rubber boven bij je achterklep eraf trekken. Trek nu het hemeltje met de nodige voorzichtigheid een beetje naar beneden. Je kan nu de moer van de antenne zien zitten en eventueel een beetje vaster draaien.[/quote]
Erug Bedankt fries33, zal het van de week even heel voorzichtig proberen.... hou je op de hoogte..

nico1 (0), 16 jaar geleden

Beetje laat maar misschien heeft een ander er wat aan...

IDD fries 33, heb het hemeltje iets laten zakken aan de achterklep zijde en met een steeksleutel kon ik de boel lasdraaien.... vervangen was de enige (goede optie), totaale tij ca. 30 minuten... bedankt voor de info

Mvg Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.