Volkswagen Polo: dashboard uitgevallen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 injectie

Van mijn Polo uit 1990 zijn alle elektrische functies van het dashboard uitgevallen, behalve de klok. Wat heb ik tot nog toe gevonden:

* Voedingsspanning over pen 2 (massa) en pen 14 (+12V na contactslot) van de 14-polige connector is in orde
* Spanningsregelaar is in orde
(* de klok zit over pen 2 en 6. Dat doet er eigenlijk niet toe, maar toch leuk te weten dat dat werkt)
* Op de +12V aansluiting van de spanningsregelaar meet ik GEEN spanning

Ik heb de printbanen visueel gecontroleerd, maar ik kan niets vinden. Zijn er bekende/beruchte storingsoorzaken in deze print? dan weet ik een beetje waar ik verder kan zoeken.

Paul

P65

Geplaatst door P65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P65 (0), 12 jaar geleden

Probleem "opgelost". Niet dat ik de werkelijke printbreuk o.i.d. heb gevonden, maar ik heb maar gewoon een soort van bypass gelegd tussen pen 14 en de spanningsstabilisator.
Overigens nog een tip voor degenen die dit lezen en wel problemen hebben met de spanningsstabilisator: het is type TCA-700Y van ITT, maar deze is niet meer te koop! Hij kan probleemloos vervangen worden door een LM7810. Alleen moet je deze wel "op de kop" insteken, omdat de input en output andersom zitten (middelste pootje=massa). Gebruik een M4 moertje en een iets langer schroefje om hem op de koelplaat vast te zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.