Volkswagen Polo: ECU Polo 1.6 Variant uitlezen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allen,

Omdat mijn polo wat kuren vertoont en ik het wel interessant vind wilde ik graag de ECU uitlezen. (De sensor waarden.) Ik heb hier nu een ELM327 ODB2 Bluetouth apparaatje liggen, met een connectie naar mijn telefoon. Echter geeft de adapter aan dat de ecu niet reageert, of mogelijk de auto niet aan staat. Dit laatste is in elk geval niet het probleem.

Heeft iemand hier meer ervaring mee?

Alvast bedankt,

Groet, Ben

Biggles87

Geplaatst door Biggles87 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is haarkloverij, maar in dit geval wel het antwoord. OBD2 bestaat hiet niet, dat wordt alleen in Amerika en Canada gebruikt.
Hiet heet het EOBD en is pas sinds 2001 verplicht voor benzine-motoren. Je auto is gewoon te oud en ondersteunt deze methode niet.

VCDS-Lite (op een laptop) met een passende interface is bij uitstek geschikt voor de auto. Daar kun je bijna alles mee.

Biggles87 (0), 12 jaar geleden

Sta op het punt om een Vag-Com kabeltje aan te schaffen. Hopen dat dat meer perspectief geeft.

Alvast bedankt!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

VCDS-Lite is de goedkope opvolger van Vag-com. Dat kan een hoop informatie verschaffen - als je weet hoe het te interpreten.
Anders zijn er hier wel mensen die daar goed in zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.