Volkswagen Transporter: defect in voorgloeisysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 75kW 2.5 TDI

Hallo,
Sinds een paar weken start onze Transporter moeizamer bij koude motor. Voorheen sloeg hij direct aan. Het voorgloeilampje brandt wel. Kan het dan toch nog het voorgloei relais kapot zijn of een zekering of zijn dan vermoedelijk 1 of meer gloeibougies defect?
Bvd voor tips!
Freek

freek3398

Geplaatst door freek3398 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

freek dat zo zeker kunnen .
controleer de voorgloeiers.
maar laat ook naar het inspuitbegin van de pomp in de bassisstand kijken.
bij deze motoren rekt de tandriem uit waardoor de pomp later komt testaan.
deze moet dan weer gespannen worden en de pomp bijgesteld.
gebeurt dat spannen niet dan slaat de spanrol stuk meestal rond de 100000 km met alle gevolgen van dien.

groetjes jan.

caspar (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo freek, onder je afdek kap van de accu zit een zwarte kast deze kan je open maken daar zitten de zekering voor je voorgloei systeem zyn deze heel, ga dan als volgt te werk . trek je aansluitdoppen van je voorgloeiers eraf zet tussen de dop en je voorgloeier een spanningszoeker laat iemand anders even het contact aanzetten brandt het lampje is die betreffende gloeier heel.Zo ga je ze alle 5 controleren degene waar het lampje dus niet bij brand zijn defect.Advies bij meer dan twee defecte gloeiers is het aan te raden ze toch allemaal te vervangen

freek3398 (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Bedankt voor de tips! Heb vorige week domweg de gloeibougies vervangen met de insteek baat het niet dan schaadt het niet. Kosten 75,-. Het zowaar: de auto start nu weer super. Maar het kan voor de toekomst natuurlijk geen kwaad om te weten waar de zekering zit en dat de timing kan verlopen. ik had wel evennaar de zekering gezocht maar kon hem zo gauw niet vinden. Bij de dealer zou de klus rond 300,- hebben gekost, dus dat is gauw verdiend.
Groet,
Freek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.