Volkswagen Golf IV 1.8 T 20V benzine: Defecte Bobine

Bouwjaar: 2001

Ik heb helaas een defecte bobine gehad bij deze Golf maar is inmidddels bij de dealer ook al weer vernieuwd. Ik heb deze(bougiedoppen) aansluiting eens goed bekeken en het blijkt dat deze was doorgeslagen tussen het hoogspanningsspoel en de nabij gelegen keramiek omhulsing. Deze constructie is lang niet zo niet zo sterk als een normale bougiedop... let op...!!indien dit type (bougiedoppen) scheef of ((gedraaid))getrokken zou worden om evt nieuwe bougies te verwissenlen ,dan is het best mogelijk dat deze zeer dunne keramiek afscherming waaronder het hoogspanningsspoel v/d bobine zit daarbij al kan scheuren of zelfs geheel afbreken, bij de dop van mij auto zat namelijk al een oude scheur in het kerramiekwerk waardoor er vonk lekken is opgetreden en zodoende de motor op drie poten ging lopen.

Het is best wel handig om eens te weten dat je bij dit type motoren met deze bougie doppen heel voorzichtig te werk moet gaan zowel bij montage - demontage wand ze zijn zo kapot dus geen werk voor een beun de haas....ze kosten ¤ 35,- excl per dop!!

Gr,

snowman11000

Geplaatst door snowman11000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

prachtige these... maar ook al eens bedacht dat die dingen gewoon hartstikke warm kunnen worden doordat ze in je kop verzonken zitten waardoor het keramiek kan barsten?!...

en als je als monteur er niet voorzichtig mee doet, dan heb je inderdaad ook kans erop dat je de bobine sloopt....



mvg

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is een bekend probleem.
Bobine zijn er nu in verbeterde uitvoering.
Demontage is voor dealer geen probleem want voor elke bobone is speciaal gereedschap

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Dat had ik gezien dat de nieuwe doppen een gewijzigde constructie hebben ondergaan,en (idd) voor een dealer is demontage geen probleem, maar er zijn zo veel alle merken garages die deze zwakke schakel wellicht nog niet kennen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.