Volkswagen Golf V: schakelbak ??

Bouwjaar: 1999

Ik heb laatst een golf 4 gekocht. Nu bleek na een tijdje toen ik de snelweg ermee opging dat de auto niet in zijn 5 gaat. Ik heb het bij twee garages laten zien eentje heeft ermee rondgereden en zei dus dat de schakelbak verrot was omdat ie hem met geen mogelijkheid in zijn 5 kreeg. En dat er een andere bak inmoest en dat dit ongeveer 700 euro zou kosten plus 250 voor het eronderzetten totaal 1000 euro dus. Nou heb ik het vandaag aan een ander garage gevraagd en die heeft het over 400 euro voor een nieuwe bak en 200 euro voor eronderzetten,dus 600 euro maar mocht bij vervangen blijken dat de koppelingsplaten ook verrot zijn word het 800 totaal. Nou vraag ik me dus af of dit normale prijzen zijn voor een schakelbak en eventueel koppelingsplaten en kan het niet ergens anders aan liggen dat de auto niet in zijn 5 gaat want ik vind het heel vreemd dat alleen zijn 5 moeilijk doet.

eppie2713

Geplaatst door eppie2713 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (315) PRO, 18 jaar geleden

Is het schakelmechanisme al gecontroleerd?
En heb je al onder de afdekhoes van de versnellingspook gekeken of daar niks kapot is ?
Hevels/overbrenging controleren en smeren.

mvg,
Hans.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo sahin

hoeveel km, heeft de auto gelopen.. en! betreft het een diesel?

paul,

eppie2713 (0), 18 jaar geleden

Nee , hans dat is niet gedaan er heeft wel een monteur ingereden en die riep gelijk dat het de schakelbak was., ik heb voor de rest nergens gekeken omdat ik zelf totaal geen verstand heb van auto's.

P. Kelder de auto heeft 128000 km gelopen en het is gewoon benzine.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hey sahin..

zomaar wat gaan roepen zonder te hebben gekeken! vind ik nogal wat.. daar wordt het vaak niet goedkoper op!

ik zou eerst maar eens de boel goed gaan/laten controleren, zoals de schakelkabels,afstelling ect ect,

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.