Volkswagen Sharan: demonteren deurpaneel voor vervangen luidspreker

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19tdi

Ik wil de luidsprekers in deuren en dashboard van mijn Sharan uit nov '00 vervangen. Dashboard is makkelijk. De roosters zijn uit het dashboard te halen.
De deur is een ander verhaal. Het rooster zit vast in het deurpaneel. Met wat wrikken geeft het rooster in ieder geval niet mee. Mijn conclusie: het deurpaneel moet los. Maar hoe dat? Ik zie geen schroeven of andere bevestigingen die ik los kan halen. Heeft iemand ervaring met het vervangen van luidsprekers en/of het demonteren van deurpanelen?

dickgrint

Geplaatst door dickgrint (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Als er aan de binnenzijde van de deur armsteunen zijn aangebracht moet je maar eens kijken of die open kunnen, dan vind je daaronder waarschijnlijk een paar schroeven. Verder zit een deurpaneel meestal vastgeklikt met plastic klemmetjes. Met een beetje beleid kun je die i.h.a. wel loskrijgen. Als je je raam moet openzwengelen zul je waarschijnlijk ook de handle van de raambediening los moeten maken. Is vaak een borgveertje dat je er tussenuit kunt trekken.
suc6
Peter

dickgrint (0), 17 jaar geleden

Opmerking nav. de oplossing van Peter Schouten.

Bedankt voor de reactie. Maar helaas kan ik nergens aan het handvat klepjes of iets dergelijks vinden, waarachter schroefjes schuilgaan. Het is een vloeiend geheel.
Het paneel bestaat uit verschilelnde stukken (stof, matkunststof strip, ruw kunstof bovenstuk etc).

Kan het zijn dat de bovenstende deel van het paneel, omhoog te trekken is, waarachter dan iets te voorschijn komt? Dat stuk lijkt minder vast te zitten dan de rest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.