Volkswagen Passat: deurgreep gaat niet ver genoeg terug naar de deur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

Heren,
Nadat mijn vrouw thuis kwam met de melding dat ze de bestuurdersdeur niet van buitenaf en binnenkant kon openen,ben ik bezig geweest met de bekleding en plaat te demonteren ,zag dat het deurkabeltje los gegaan was en heb de boel weer in elkaar gezet MAAR nu valt de deurgreep niet meer vlak tegen de auto ik kan maar niet ontdekken wat er verkeerd aan is (heb het ook met de rechterdeur vergeleken) kan iemand mij advies geven of wat ik ook belangrijk vind is een tekening hoe en waar alles zit en valt
Tip voor anderen : als je de deur open zet zie je aan de zijkant een zwart dopje daarachter zit een goudkl. torxboutje draai die terug tot hij niet meer verder wil nu open je de handgreep en nu kun je zo het slotgedeelte eruit trekken en kun je of de handgreep verwijderen of het kabeltje weer plaatsen
groeten Joh.Booi

suzuki93

Geplaatst door suzuki93 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

En waarschijnlijk bij het laatse wat je zegt zit jouw probleem.
Ik denk dat de slotcilinder en niet juist in zit (of niet diep genoeg) waardoor deze tegen de greep aan komt aan de binnenzijde.
Haal nog eens het slotcilinder eruit en kijk of de greep dan wel tegen de deur aankomt,dan weer slotcilinder monteren en de torxbout vastdraaien terwijl je tegelijk het slotcilinder tegen de deur aan duwt en met je torxschroevendraaier de torxbout vastdraaid en tegelijk de tegenovergestelde kant opduwt,dus cilinder en torxbout naar elkaar toe.
Kijk ook of dat flapje wat aan de greep zit (schanierkant) of die wel in de deur zit.

suzuki93 (0), 14 jaar geleden

Ricky (Richard) Bedankt voor je reactie , ook wat je schrijft heb ik ook al geprobeert Zelfs als de slotcilinder eruit is komt de greep nog niet vlak (rubber zit goed bij scharnier) tegen de auto en dat was eerst wel zo Baal er wel van tìs geen nieuwe auto maar heb er al jaren plezier van en wil het gewoon weer goed hebben

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

De greep hoort achter een plastiek deel te vallen waar weer een veer aan zit,net naast het deel daar waar het kabeltje op de greep zit.
Ik denk dat die niet achter die plastieke vork zit.(die zorg ervoor dat de greep teruggetrokken wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.