Volkswagen GOLF 2011: Deurklink demonteren

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Deurslot is vastgevroren geweest en deurklink is nu lam. Iemand een tip hoe deze is te demonteren? Ziet er net iets anders uit dan de Golf IV maar zie wel net zo'n torxschroefje.

Alvast bedankt

Rob

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO, 7 jaar geleden

De deurklink demonteren gaat eigenlijk heel eenvoudig: Rechterschroefje moet je er dus uitdraaien en weghalen. Het linker schroefje moet je linksom draaien tot hij niet vverder kan.Dan kun je het kapje aan de buitenkant eraf klikken en eventueel een sleutel in het slotje doen om deze makkelijker naar buiten te trekken. De deurkruk zelf kan je dan eenvoudig weghalen.

Om ons probleem op te lossen moest de binnenbekleding eraf. Stuk plastic losklikken net voor de handgreep. Dan zie je 3 schroeven en die moet je losdraaien.Zit dan nog met 1 vaste bout onder in het midden vast en dan kun je het paneel met een plastic lepel losklikken.

Het raammechaniek zit iets vervelender vast dan bij de Golf 4. De plastic klemmetjes kun je eenvoudig naar buiten trekken en het probleem zit hem in het feit dat er nog 4 grote popnagels inzitten die je moet uitboren. En bovenin zitten nog 2 torxschroefjes verstopt achter 2 plakkers. Daarna moet het raam nog los van het mechaniek en dat doe je door met een buitentorx dopje de torxboutjes van de klemmen rechtsom te draaien zodat ze loskomen. Dan kun je het glas naar boven trekken en even vastzetten met wat ducktape.

Dan het raammechaniek incl. plastic plaat weghalen.om bij de plaat te komen waarmee de buitenste deurkruk vastzat. Aan d buitenkant zit deze nog vast met een torxboutje waar je bij kunt als de deurkruk is verwijderd. Het bleek dat het platic waarin de kabel bevestigd is was losgescheurd. Even terugdrukken en vastkitten was voldoende om het probleem op te lossen.

Daarna alles weer terugmonteren en probleem opgelost,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.