Volkswagen Tiguan 2012: distributie vervangen welke timing tools

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

wie kan mij vertellen welke timing set ik nodig heb bij de distributie snaar vervanging...graag een link of dergelijke...en klopt het als ik de accu vervang ook de code in de rsn navi weer moet in voeren want helaas die vind ik niet meer in mijn service boekjes ?
alvast bedankt voor de reacties

klaas35

Geplaatst door klaas35 (60) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 4 jaar geleden

distributie set nr weet ik zo niet , maar als je een acculader of druppellader aansluit op je accuklemmen dan kun je de accu vervangen zonder dat er problemen gaan ontstaan.

Jan227 (5) PRO, 4 jaar geleden

Hallo,

Bij deze motoren worden 2 types spanrol van de distr riem gebruikt, met een eigen procedure voor spannen/ontspannen.

Gereedschap : T10050, T10265 en 3359 (2x) en verder universele tegenhouder, inbussleutel etc.

Motor ophangbeugel indien spanrol distr riem uitgebouwd dient te worden (mocht je die meevervangen)

Google t10050 op ebay en je vind complete timing gereedschap sets .

Gebruik in ieder geval als definitieve leidraad een recente reparatie brochure.

Groet Jan227

klaas35 (60), 4 jaar geleden

ja deze set had ik ook al gevonden alleen je hebt hier maar 1 pen bij met zn bolletje ik dacht toch echt dat er 2 in zouden 1 voor de nokken as en eentje voor de brandstof pomp..heb je ergens zn reparatie brochure ter inzage ?

Jan227 (5) PRO, 4 jaar geleden

Hallo, heb de brochure van een CFFB motor (103 kw) naar de moderator van Problemcar toegestuurd, met het verzoek hem aan jou door te sturen, het is namelijk momenteel niet mogelijk een persoonlijk bericht via Problemcar te sturen.

Groet Jan227

klaas35 (60), 4 jaar geleden

oke super maar ik heb het kenteken nummer ingevuld bij het probleem geeft deze cff motor code aan die zal in principe gelijk dan zijn aan de cffb ?

Jan227 (5) PRO, 4 jaar geleden

Hallo, dan navragen bij de dealer op chassisnummer, want motorcode is bij de Tiguan meestal 4 posities, CFF bestaat zover ik weet niet , zou een 4e index moeten hebben (a/b/d/e)

VW omschrijft het als volgt :

De eerste 3 posities omvatten de mechanisch configuratie van de motor, de 4e positie geeft het afgegeven vermogen weer, welke bepaald wordt door het motorregelapparaat.

Groet Jan227

    Jan nog bedankt voor de download link..en ja met die motor code is apart maar de site geeft het hier aan zal vast niet kloppen lijk mij - klaas35 (60), 4 jaar geleden

klaas35 (60), 1 jaar geleden

inmiddels is de distributie vervangen maar wat denk je bij set van gates besteld bij de auto vakhandel krijg ik wel eentje met de verkeerde spanner voor distributie snaar..bij de vakhandel snapten ze het ook niet ik kreeg eentje zonder het haakje ...deze kan je dus niet blokkeren bij dit type.dus nadien weer een andere set van skf en daar zat die wel bij beetje raar maar goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.