Volkswagen Passat: Distributieriem en multiriem vervangen Passat TDI

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 pk

Even voor de mensen die ook eraan toe zijn om hun distributieriem te laten vervangen. Ik hikte er tegenaan vanwege de forse kosten bij de vakgarage. Ik sleutelde vroeger zelf aardig wat aan auto's en motoren maar dit is me nu een brug te ver en ik heb helaas ook de tijd niet meer.

Via deze site bij Paul kelder terechtgekomen in Ommen. Ik kon de week erna al terecht. Voor € 380,- incl. is nu de distributieriem inclusief de rollen, de multiriem en de aandrijfriem van de airco vervangen.

Goede kwaliteit onderdelen zitten erin en ook zijn enkele nalatigheden van mijn "vak"garage verholpen. (laag niveau remvloeistof en hydrauliekolie besturing-> vlak na een beurt!)

Leuk om het allemaal te kunnen bekijken in zijn werkplaats bij een boerderij, dat maak je in de gewone garage niet mee. Paul weet wat hij doet en heeft het in ca. 3 uurtjes geregeld (excl pauze) :O). Gezellige dag gehad en het was me de rit vanuit Breukelen zeker waard.

Ik ga volgende keer zeker terug.

Rob

rob.r

Geplaatst door rob.r (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Rob R Is De Waterpomp Ook Vervangen? En De Spanrol Van De Multieriem,of Praten We Alleen Over De Standaard Dingen En Onderdelen Van De Distriebutieriem.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Moet dat dan, Moni? Ik dacht dat de w.pomp en de spanrol van de multiriem gewoon kon blijven zitten.
Als ik me niet vergis zitten die niet aan de dis.riem aandrijving en kunnen dus langer mee dan wanneer dat wel het geval zou zijn. Ik ben echter geen VW specialist, dus wil ik altijd wel iets leren. Moeten ze volgens jou wel vervangen worden? Ik vind het een hele nette prijs, voor wat Rob heeft gekregen.

Misschien weet jij er meer van?

Sytze

ps. zou je de hoofdletterfunctie niet ff wijzigen?

rob.r (0), 17 jaar geleden

Hai Moni,

waterpomp heeft Paul nagekeken was nog goed voor een extra ronde en zat inderdaad niet op de ditributieriem. Ook spanrol multiriem kon nog mee.

Ik vind het wel zo prettig als geen onnodige zaken vervangen worden. Vertrouw Paul daar ook volledig in.

Het wordt anders als er potentieel een heleboel werk nodig is om een (relatief) goedkoop onderdeel te vervangen. Als je er dan toch bij bent dan gelijk meenemen anders krijg je later toch nog spijt als de boel weer open moet....

Het belangrijkste is dat de reparatie goed en vakkundig gedaan wordt en ik er een goed gevoel bij heb.

Ik had het daar met Paul nog over die meldde dat mensen behoorlijke afstanden reden om zaken te laten repareren. Hij vroeg zich soms af waarom. Ik weet voor mezelf wel een aantal (oor)zaken die wellicht ook op andere mensen van toepassing zijn:
* Bij de vakgarage ken je de monteur niet (vakman/beginner?),
* erbij blijven vind men meestal niet echt prettig (aansprakelijkheid, "op vingers kijken" gevoel etc),
* De gewerkte tijd en ook de onderdelen zijn niet verifieerbaar,
* je weet niet of zaken wel echt toe waren aan vervanging,
* de prijs is stukken hoger (je betaalt mee aan het mooie pand, administratie etc.)
* Het is allemaal afstandelijk en ondoorzichtig, het item vertrouwen speelt hier een grote rol!

Verder worden sommige zaken slordig gedaan. Als voorbeeld bij mijn auto:
* de al gemelde te lage vloeistofniveau's (na nota bene een grote beurt)
* ik mis een dopje van de afdekplaat bovenop de motor (geen ramp alleen slordig),
* een paar maanden na een kleine beurt viel mijn olieaftapplug eruit onderweg (!!) en moest er op lokatie weer olie in (gelukkig zonder verdere gevolgen)
* En als klap op de vuurpijl; ik kwam er op een gegeven moment bij het oliepeilen achter dat mijn bodemplaat weg was. Bij Paul constateerden we dat beide plaatdelen verdwenen waren. En die vallen er echt niet zomaar af zonder dat je het merkt!!! Krijg dat maar eens retour van de garage, mooi niet dus...

Reden genoeg om naar alternatieven te zoeken.

Sorry dat de topic wat veranderd is....

Rob



Ik hou daarom van een kleinere garaga

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Alweer een..................

moni (0) PRO, 17 jaar geleden

oke ik dacht dat dit standaard werd mee vervangen, omdat een waterpomp niet het eeuwige leven heeft,maarja paul zal wel weten waar die mee bezig is.trouwens petje af voor deze mijnheer voor al zijn bijdragen vind het knap werk van hem al die reacties en de informatie die hij geeft zeeer netjes, succes met dit forum..

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Reken maar van Yes Moni!

Santa (0), 17 jaar geleden

Fijne auto, he, Rob..?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.