Volkswagen Passat: Distributieriem passat 1900 TDI van 110 pk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100TDI van 110 PK

Hallo,

Is het te doen om ZELF de distributieriem van de volkswagen passat 12900 TDI (110 pk) van eind 1998, begin 1999 te vervangen? Ik heb wél ervaring met andere wagens: Nissan, opel astra, fiat, maar niet met de passat die ik nu heb.
Heb je écht speciaal gereedschap nodig (of kan je met wat soepelheid/creativiteit je eigen gereedschap wel op een of andere manier gebruiken?)

En als je het zélf kunt doen: kan iemand me dan kort maar DUIDELIJK de te volgen stappen doorgeven?

Alvast bedankt!

Dirk M.

Dirk M.

Geplaatst door Dirk M. (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

He Dirk motor in langs of dwarsrichting.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Motor ligt in lengte en het voorfront moet naar voren worden gezet om erbij te kunnen.
Voor het vervangen van de riem heb je speciaal gereedschap nodig,met name borggereedschap.
Je kunt natuurlijk alles aftekenen,maar dan ben je niet zeker of alles 100% op tijd staat,officieel moet de poelie van de nokkenas eraf en die is konisch,dus zonder speedje,bedoeld om alles 100% op tijd te kunnen zetten.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Let ook goed of de spanner van de multyriem nog wel gangbaar is, als je het al wil proberen.Want wat ricky schrijft klopt als een bus.
groet Thijs

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

Voorbumper moet ervan af, dan de kop in service stand zetten, multi riem ervanaf, de ventilator door middel van een imbus eraf ( heb je al tegenhouder voor nodig ) of een dunne waterpomptang dan krukaspoulie los door 4 inbusjes los te draaien distributie kappen ervan af dan moet je je pomp blokkeren, en dat is dan iets wat je niet gaat hebben als je motorcode aah hebt, dan zou dat nog wel gaan door middel van een boortje ofiets maar als je een andere hebt waar je zo een grote blokkeerder hebt voor in de diesel pomp dan wordt het al wat moeilijker nokkenaspoulie halen wij er nooit van af gewoon merken ik zou er toch ff over andenken als je dat wilt doen greetz

Dirk M. (0), 16 jaar geleden

Allen hartelijk dank!

Dirk M.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.