Volkswagen Golf III : distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 55kw

zou graag wat bijkomende info hebben om de distributieriem te vervangen, heb het al bij meerdere merken gedaan maar nog niet van een golf, eventuele documentatie zou mij helpen. of punten waar ik attentie op moet doen. De waterpomp moet ook vervangen worden dus als ik daar op iets moet letten, altijd welkom

sleutelaar82

Geplaatst door sleutelaar82 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

het is niet zo moelijk hoor ik neem aan dat je geen speciaal gereedschap hebt dus doe het gewoon simpel.
als je de multiriem en de poeli en de kappen eraf hebt draai je de motor zover dat het gaat in de brandstofpomp tegen over het gaat in het blok zet stop daar bv een dop 10 in met een beetje tape zodat hij klem past. zet dan een streepje op de nokkenas tandwiel en de plaat er achter.
je zet ook een strepje ophet krukas tandwiel en de plaat er achter.
draai de spanrol los en verwijder de riem.
monteren in om gekeerde volgorde.
als de boel erop zit en op spanning de spanrol heeft een puntje die moet je tegen over elkaar zetten.
dan twee keer rond draaien met de hand en de streepjes controleren staan deze goed dan controleer je de riem spanning en kun je alles weer monteren.

groetjes jan.

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

check je mailbox. gr john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.