Volkswagen Golf III : Vervangen lagers of reviseren van de bak?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v

Mijn Golf III heeft een probleem met de lagers, zo begreep ik van een monteur. In z`n achteruit bij gas geven, en vooral wanneer ik dan het gas los laat is een soort ratelend geluid te horen. Het wordt luider naarmate de tijd verstrijkt. (al een half jaar last van)

De monteur vertelde mij dat het reviseren van de bak nodig is (kosten: ongeveer 1200,-). Ik hoorde dat ook alleen de lagers vervangen kunnen worden, dan zijn de kosten ongeveer 600,-. Dit wil het autobedrijf alleen niet doen, omdat het probleem dan terug kan komen; het reviseren van de bak is echt nodig vindt hij.

Vragen:
- Klopt het dat het probleem met de lagers inderdaad kan terugkomen als je deze alleen vervangt en de bak niet reviseert?
- Wat kan er gebeuren als ik er helemaal niets aan doe?
- In mijn einddemper zit ook iets los. Het is een Remus. Wat koste het vervangen hier ongeveer van in verhouding met een normale einddemper?

BVD!

mark685

Geplaatst door mark685 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

mark als je lagers slijten en bijgeluid geven gaat het slijpsel de gehele bak door.
als je alleen de lagers vernieuwd dan blijft er spul achter wat later weer er voor zorgt dat het weer stuk gaat.
er moet dus gekeken worden hoe de tandwielen enz er uit zien en misschien moet er nog wel het een en andere vervangen worden.
zelf geef ik dan ook de voorkeur aan een ruilbak dan weet je precies waar je aan toe ben kwa prijs.

groetjes jan.

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Het probleem zit em in het achteruit-rij-tandwiel.. tandwiel zwaar beschadigt.
Is een bekend probleem bij de type 3.

Ik zelf heb de versnellingsbak van onze type 3, 2 jaar geleden vervangen voor eentje van de sloop, begon ook met een tikje, toen een tik, toen een bonkje, toen een bonk, tot op een morgen -bonk- en kreeg em niet meer in zn achteruit.. kosten voor een sloop bakkie... 100 euro. ;)

Als ik jou was, gewoon sloop bakkie eronder, blijft wel de discussie, wat er met die sloop bak is gebeert, maar ach, voor 100 euro, wie maakt je wat, kun je voor die 1200 euro, nog 12 bakken vooruit :)

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Dus wat gaan we doen ??..


-zucht-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.