Volkswagen 0: Distributieriem, vervangingsinterval in maanden

Bouwjaar: 2007

Collega's,

bij onze lokatie is nogal veel onrust ontstaan door een PON mailing over de termijn voor het vervangen van distributieriem. Er wordt gesproken over een termijn van 5 jaar, waardoor onze werkplaats nu acuut riemen als een dolle aan het vervangen is.

Ik vermoed dat deze regel niet nieuw is, maar dat de mailing slechts een herinnering is van een bestaande vervangingstermijn. Welke ervaren VW collega kan dit bevestigen of juist ontkennen voor me? Want tot nu toe werden hier riemen alleen op KM interval of visuele controle vervangen en niet standaard op tijdsinterval.

Eventuele interne communicatiedocumenten ter bevestiging van het juiste verhaal zijn zeer wenselijk!!!!

Groeten,

Alex

Alex218

Geplaatst door Alex218 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

er is inderdaad een mailing van geweest over het vervangen

de riemen moeten gewoon on de vijf jaar of 120000km vervangen worden dit geld voor de motoren waar geen vervanginfstermijn voor staat dus bv van een polo met een aee motor
de meeste diesels hebben een vervangingstermijn zie dealerxtranet

gr.marco

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

5 jaar is al jaar en dag een norm, die helaas vaak vergeten wordt. Heeft er gewoon mee te maken dat het riemmateriaal in de loop der jaren achteruit gaat, wat uiteindelijk breuk tot gevolg heeft.

Alex218 (0) PRO, 16 jaar geleden

Marco en Harry, dank voor het antwoord. Ik vermoedde dus al dat die norm van 5 jaar een allang bestaande is.. bij ons levert het dus nu op dat er gebruikte auto's in de garantie zitten die bijv vorig jaar geen riem gekregen hebben bij aflevering. Nu een jaar later en na het schrijven van Pon word ineens geroepen dat alles vervangen moet worden.. kosten klant..

Ik heb daar een beetje een raar gevoel over temeer omdat er ineens her en der riemen vervangen 'moeten' worden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.