Volkswagen Touareg: Diverse motorstoringen bij mijn Touareg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 V6

Beste,

De auto heeft de volgende storingen


Lampje EPC brandt
Lampje ASR brandt

De auto heeft tijdens het rijden dat hij "inhoudt" alsof je steeds je gaspedaal intrapt terwijl je deze constant houdt.
Het lijkt alsof de motor met horten en stoten brandstof krijgt.

Ook als hij bij het stoplicht staat, begint de toerenteller te schommelen tussen 800 tpm en 1300 tpm. Als ik lang voor het stoplicht sta, valt de motor uit en moet ik opnieuw starten. Als ik het gevoel heb dat de motor uit gaat vallen en ik geef een dot gas, pakt hij hem weer op en hoor je een sissend geluid onder de motorkap, alsof hij lucht blaast of juist aanzuigt.

Tijdens het rijden geeft de auto in het het display ook niet aan, als de automaat in de stand D staat, niet meer in welke versnelling de automaat staat. Ook niet als je de automaat in de handmatige stand zet.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Kan dit te maken hebben met de ABS-computer, omdat ik te horen heb gekregen na het uitlezen dat deze vervangen moet worden omdat deze af en toe geen signaal doorgeeft. Bij de auto is vorige week de brandstofpomp en het brandstofpomprelais vervangen, kan hier iets fout mee gegaan zijn?

maartenoostermeyer

Geplaatst door maartenoostermeyer (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Maarten

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Het probleem was toch nog niet opgelost ?

Moderator Problemcar

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Het probleem van uitvallen na 10 sec. wel dit is opgelost door het vervangen van de brandstofpomp.
Heel vervelend al die storingen, dit lijkt me een nieuwe storing, omdat eerder nooit het EPC en ASR lampje ging branden.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Misschien toch maar weer eens uitlezen? Dat kan een hoop gezoek en gegis besparen.
Het klinkt alsof de motor wat te arm staat. Mogelijk als gevolg van valse lucht waar het sissen op kan wijzen.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Ik ben er achter gekomen dat de vorige eigenaar de auto op 1 oktober heeft laten uitlezen!
VW heeft mij het volgende diagnoserapport gemailt, er zijn nogal wat storingen:

18014
18057
19537
01314
01316
01312
00668
01316
01299
00907
01117
02195
02053
00668

Heeft iemand enig idee, gisteren heeft de garage waar ik hem gekocht heb (geen VW dealer) de ABS pomp en ECU er uit gehaald en constateerde dat er water bleef staan, het vochtprobleem in de motorruimte hebben ze opgelost en div stekkers die naar de ECU gaan vervangen. Storingen gewist en aangegeven dat de auto klaar was.
Vanmorgen haalde ik de auto op en de storing kwam binnen 10 min. weer terug (ESP en EPC lampje ging weer branden en de toerenteller begon ook weer te schommelen, de motor viel ook uit toen ik de vernelling in N zette). Meteen de auto terug gebracht en wacht nu maar weer af.

maartenoostermeyer (0), 11 jaar geleden

Probleem is opgelost, het gasklephuis moest schoongemaakt worden en de o-ring tussen het gasklephuis en het inlaatspruitstuk was verrot. Hierdoor zoog hij valse lucht aan bij het gasgeven. Ook hierdoor bleef het ASR lampje branden. Ook is de LMM vervangen waardoor het stationair toerental nu veel beter blijft.
Kortom problemen opgelost na lang storingzoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.