Volkswagen Golf: Diverse problemen waaronder snel verslijten accu

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 55 kw E2

Ik heb de volgende problemen.
Ik heb recentelijk de accu moeten vervangen omdat de oude niet meer te redden was. Nu heb ik dezelfde problemen met mijn nieuwe accu van 6 weken oud. Ook die is helemaal leeg en waarschijnlijk niet meer te redden.
Symptomen zijn:
Het begint met een stinkende auto (rotte eieren) die blijft hangen en steeds erger wordt, daarna komt er een tikkend geluid in de stuurkolom bij en stoort de radio de eerste 5 minuten (vooral als ik gas geef, na het schakelen). Doordat het na een tijdje rijden ophoud, heb ik het idee dat de accu gewoon langzaam aan leeglopen is als de motor uitstaat. Ik had het zelfde probleem met mijn oude accu, maar toen kon ik er langer mee doorrijden. Het probleem lijkt dus te verergeren. Kan dit aan een kortsluiting in de bedrading liggen? Ik heb ook problemen met beide knipperlichten voor (zijn niet te vervangen want dan liggen ze er binnen een dag weer uit) en mijn rechterachterlicht is niet eens meer te vervangen. Is dit probleem relatief goedkoop op te lossen of is de auto gewoon rijp voor de sloop?

Goedbloed

Geplaatst door Goedbloed (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je de laadspanning v/d dynamo al gecontroleerd?

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk laadspanning van de dynamo te hoog, hoort tussen de 13.8 en 14.4 volt te zijn (bij een draaiende motor) Sjaak

Goedbloed (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor het advies. Het was inderdaad de dynamo. Had een laadspanning van 18.4 V en dus te hoog. Hopelijk zijn de andere problemen nu ook verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.