Volkswagen Golf V: diverse storingen golf 5

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi bag

goedenavond,

ik heb een golf 5 in de werkplaats staan die wat vreemde storingen heeft. klant klaagt dat de auto soms moeilijk aanslaat, en dat ie inhoudt. in eerste instantie uitgelezen en geen storingen. bougies gecontr (bleek er een los te zitten) gasklep verwijderd en gereinigd (zeer vervuild) ook basisafstelling weer ingeleerd. en de accu vervangen daar deze erg zwak was. nu heeft de klant nog steeds regelmatig dat ie onder het rijden terugvalt naar stationair toerental en er dan geen gas gegeven kan worden. storing die steeds terugkeerd is kortsluiting naar plus brandstoflagedruksensor en soms kortsluiting naar massa hogedrukregelklep (vag-com en bosch kts) signalen lagedruksensor gemeten met scoop, zie in de plus wel af en toe een rare piek waarna de storing ook optreed. heb de kabelboom deels opengepeuterd, maar zie zo geen ongerechtigheden. bijkomend probleem is intussen dat de benzinepomp in de tank met de sleutel uit de auto af en toe blijft lopen waardoor de accu leeg loopt.
sta (als peugeotdealer) even met de handen in het haar. misschien iemand hier een slimme tip?
bvd, harry

harry4203

Geplaatst door harry4203 (315) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat wel eens voorkomt is dat het regelapparaatje die bovenop de opvoerpomp van de tank zit stuk gaat, dan krijg je zelfde klachten alleen klopt die kortsluiting met plus eigenlijk weer niet. Misschien dat een softwareupdate uitkomst bied. Anders de bedrading hiervan opnieuw trekken van sensor naar motor ecu en dan aankijken. Waar heb je de kabelboom opengemaakt? Het meest gaat het fout in het deel wat langs de startmotor loopt in de geribbelde hoes. Daarin is vaak de isolatie opengescheurd en liggen ze tegen elkaar aan.

harry4203 (315) PRO, 11 jaar geleden

de kabelboom heb ik idd op die plek nagezien, ziet er keurig uit. dat regelapp bij de opvoerpomp is verder niet te contr zeker, en geeft ie daar verder ook geen specifieke storing op?

harry4203 (315) PRO, 11 jaar geleden

heb de pomp in de tank en het regelapp wat daarbij zit besteld. blijkt ook een aangepaste pomp te zijn voor deze auto. zal uiteraard het resultaat even melden.

harry4203 (315) PRO, 11 jaar geleden

auto tot nog toe goed, dank voor de hulp.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Mooi en bedankt voor je berichtje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.