Volkswagen Passat: draagarmen

Bouwjaar: 1998

Goeiendag, binnen paar maanden wil ik de draagarmen van mijn wagen vevangen. Bij VW koste de onderste kromme 160euro en bij onderdelenshop (namaakstuk) koste het voor de hele set 360euro. Dit is een grote verschil. Is het beter orginele stukken te gebruiken? Gaan deze langer mee? Dank u.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wicher (0), 18 jaar geleden

Ben ook benieuwd of origineel beter is.

Wicher

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo erdar / wicher

orgineel, wat heet tegenwoordig nog orgineel, feitelijk staat er natuurlijk nergens een fabriek die slechts enkel en alleen draagarmen/delen/componenten produceert voor een vw of audi.. vrijwel alle delen worden toegeleverd (A-merken) door vele verschillende grote fabrikanten.. bv, bosch,NGK,febi,pagit,simmerman,brembo,champion,conac,mol,abt,votex,hella, ect,ect, allemaal stuk voor stuk grote jongens.. die naast hun eigen produktielijn en hun afzet naar de vrije markt bv, de grossiers (van heck,brezan ect,) ook een lijn produceren onder de naam VAG (volkswagen audi groep) slechts enkel gaat het hier om een andere verpakking, de kwaliteit van het onderdeel is daarvan gelijk, wel is het zo dat het genoemde ORGINELE onderdeel wel tot 30/40% duurder kan zijn..

veel mensen zijn hier gevoelig voor, indien men hoort/ziet dat het een orgineel onderdeel betreft is men gerust.. (dan zal het wel goed zijn of!! dan zal het wel beter passen..

veelal een ander plakkertje/verpakking stelt menig gevoel gerust... we worden dus allen een beetje bij het SNOTJE genomen..

fabrikanten spelen hierop toe! wij als mens willen toch telkens weer een AAP opnieuw leren klimmen...

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Dat geldt dan ook voor de distributieriem, spanrol etc?

wicher (0), 18 jaar geleden

Paul
Mijn vraag is alleen uit nieuwsgierigheid en leergierighjeid ingegeven. Jij weet misschien nog beter dan ik dat er met de draagaremen van mijn passat niks mis is.
Erdar: waarom wil je de draagarmen eigenlijk vervangen?

Wicher

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Omdat de kogel stalen kogel in de lichtmetalen arm vreet en er dus ruimte(=speling) tussen de arm en de kogel onstaat met in het ergste geval uitval tot gevolg.
Valt jouw auto niet in de terugroep-actie van de draagarmen?, indien ja, kun je deze kostenloos laten controleren bij de dealer. 1 puntje: alleen de voorste onderste of achterste onderste draagarmen vallen onder garantie(ik weet niet meer welke) ook bij oudere bouwjaren. Maar daar zou je eigenlijk wel een brief van gehad moeten hebben.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

in de afgelopen jaren heeft volkwagen/audi verschillende merken draagarmen toegelevert gekregen, waaronder ook veel rommel, dit blijkt wel integenstelling tot alle terugroep aktie's

deze aktie gelde in de eerste instantie voor de draagarm (voor onder) de rechte draagarm.. later ook nog eens (achter onder) de grote kromme.

indd zijn daar brieven over verstuurt, omdat auto's nog wel eens wisselen van eigenaar zou het goed kunnen dat de brieven niet altijd op de juiste bestemming zijn aangekomen....

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Ik hoor te veel gerammel onder mijn auto, daarom wil mijn draagarmen vervangen.

wicher (0), 18 jaar geleden

Erdar
Je weet zeker dat het gerammel van de draagarmen komt en niet bijv. van de stabilisator stang of de armpjes hiervan?

Wicher

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.