Volkswagen Passat 4motion: dreunen in de aandrijving naar de achterwielen

Bouwjaar: 2000

het betreft een passat v5 4motion met 45000 km
er zit bij deze auto een vreemd geluid in de aandrijving naar de achterwielen, hij doet dit alleen in de vierde versnelling tussen de 2200 en 2400 toeren je hoort het geluid maar je voelt ook gelijk met het geluid meegaand een trilling in de auto, bij koud wegrijden hoor je het eerst niet maar na zo,n 10 kilometer te hebben gereden begint die te dreunen.in alle andere versnellingen rijdt die gewoon perfect.
als je de auto met de voorwielen opgekrikt van de grond laat draaien hoor je het geluid niet met alleen de achterwielen opgekrikt hoor je het geluid wel.
we hebben er andere banden op geprobeert en hebben de voorste motorsteunen al vervangen, en de homokineten in de aandrijfas naar achteren toe losgehaald maar die zijn ook goed gangbaar.
heeft er iemand een idee waar dit aan kan liggen
groeten albert

albert177

Geplaatst door albert177 (55) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe ziet de olie van de eindvertraging eruit?

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

de olie in het differentieel achter is ververst,maar dit was schoon en er zat ook niks geen slijpsel in.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is er niet een een of ander hitteschild van de uitlaat dat loszit of in resonantie komt? (in de buurt van de aandrijfas naar achter) Heb me zelf ook al eens ongelukkig gezocht naar zoiets simpels. Was uiteindelijk met een dreun met een hamer opgelost.

Luk6715 (0), 18 jaar geleden

Hebben een jaar geleden ook zo'n probleem gehad met een Passat (tdi break van 98)Daar was het getril en gedreun wel snelheidsafhankelijk ongeacht in welke versnelling hij stond.Alhoewel de gewrichten van de achteras normaal leken toch de as eens gewisseld met een andere.Gedreun verdwenen !Nieuwe as besteld en ok.Passats met vierwielaandrijving zijn wel wat minder courant dus weet ik niet of je de mogelijkheid hebt zo'n as effe te gebruiken.Denk ook dat het niet zo goed is om zo'n auto met de voor- of achteras opgekrikt te laten draaien.We hebben al eens het centr diff moeten vervangen bij een Passat die een tijdje met voor en achterbanden met verschillende maat had rondgereden Sukses toch

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

we hebben de cardanas nog laten uitbalanceren maar het heeft niet geholpen,ik begin de versnellingsbak te verdenken, omdat hij het alleen in de vierde versnelling doet.

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft de auto het probleem nooit gehad?Ben ook eens met een passat v6 4-motion bezig geweest met soortgelijk probleem.Men zei toen dat dit een prosucteigenschap was en als het een variant is dan was er (klinkt raar)een ander achterklepslot voor wat de klacht zou verminderen.Bij die auto klep losser gezet maar hielp niet.

albert177 (55) PRO, 18 jaar geleden

hallo om jullie op de hoogte te houden,we zijn weer verder geweest met de passat en hebben de steekassen naar de achterwielen gecontroleerd dit was ook in orde.
toen toch maar de versnellingsbak onder de auto vandaan gehaald en gedemonteert na deze gecontroleerd te hebben, synchromesringen vervangen van de derde en vierde versnelling en een lager te hebben vernieuwd bak weer gemonteerd maar het geluid en gedreun was onveranderd aanwezig.
herkent misschien iemand dit probleem
(wel speciaal zo,n 4 EMOTIE)
groeten albert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.