Volkswagen Passat: Aansturing comfortschakeling

Bouwjaar: 1997

Heren,

hetvolgende probleem: heb hier een Passat uit 1997 met groene dashboard verlichting. Nu heb ik een alarm ingebouwd en de aansturing tbv cpv op de draden van de comfortsturing aangesloten (module onder bestuurdersstoel). Nu kan het alarm een lange of een korte open en sluitpuls uitsturen, maar niet een korte open en een lange sluit. Als ik dus de puls op lang instel zijn deze voor openen en sluiten lang. Hierdoor sluiten de portieren en schuiven de ramen geheel dicht = perfect, maar bij openen gaan de portieren van slot en schuiven alle ramen geheel open, en dat is dus niet de bedoeling!!
Ik heb begrepen dat het toch moet kunnen met dit (Gemini) alarm zonder er een speciale module bij te kopen, maar kom er niet uit. Wie helpt mij uit de brand zodat ik de klus vrijdag af kan werken.

Bij voorbaad dank, Frank

Frank3168

Geplaatst door Frank3168 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

frank..

daar kom je zo niet uit.. misschien kun je het schema hier tonen?

overgens sluit/open sluit men normaal aan op de schakelaar van het linker portier!

paul,

Frank3168 (0), 18 jaar geleden

Paul,

het schema heb ik niet hier. Dat heeft de eigenaar van de Passat. Maar op zich werkt alles wel, alleen moet ik nu een korte puls toepassen zodat de portieren wel openen en sluiten, maar de ramen ongemoeid blijven. Als ik kies voor de lange puls schuiven de ramen wel netjes dicht bij alarm aan, maar ook open bij alarm uit. En dat moet dus niet. Als ik het op de schakelaar van de linker portier aansluit krijg ik hetzelfde denk ik, aangezien je de schakelaar voor de ramen ook lang moet bedienen voor open en dicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.