Volkswagen Polo 2010: DSG schakelt laat en stottert.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Massavliegwiel vervangen van DSG. Maar hij schakelt laat terug en stottert wanneer hij schakelt. Voor het vervangen had ik niet zo’n probleem. Wat kan het probleem zijn?

Samedfener

Geplaatst door Samedfener (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 2 jaar geleden

Laat de software eens updaten.

    Ben naar een DSG specialist geweest. Diagnose gesteld ze hebben gezegd dat het de koppeling is. Heb het vervangen maar de probleem is er nog. Met wat kan het verder te maken hebben buiten het software? - Samedfener (0), 2 jaar geleden

xc70 amsterdam (0), 2 jaar geleden

De mechatronica kan verminderde druk hebben waardoor hij niet altijd de koppeling goed aanstuurt.
Is het probleem al verholpen?

    Na het vervangen van mijn vliegwiel bij mijn eigen monteur begon het probleem, ben toen bij een dsg specialist geweest hebben ze gezegd koppeling dat heb ik daar vervangen maar probleem nog steeds niet opgelost. Na 10x opnieuw inleren hebben ze opnieuw een diagnose gesteld toen ging de bak er weer uit. Toen hebben ze gezien dat de vliegwiel die ik had vervangen niet de originele serienummer had. Voor de 2e keer heb ik de vliegwiel laten vervangen en dit keer bij de garage waar de koppeling ook is vervangen en sindsdien is de auto goed. De vliegwiel die niet origineel was had ik besteld via Autodoc. ( er stond dat de onderdeel geschikt was voor mijn auto ) - Samedfener (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (980) PRO, 1 jaar geleden

Ja Dat is autodoc, maar mooi dat het opgelost is en dat er iemand wakker was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.