Volkswagen CADDY SDI 47 KW: ECU vervangen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AYQ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 47

De ECU zit vol water en van binnen met corrosie. Auto slaat niet aan en er is geen communicatie. Opengemaakt en gereinigd en we hadden weer communicatie en hij liep weer. Echter na 1 week weer geen communicatie en krijgen we hem niet meer aan de praat.

Nu kunnen we een gebruikte krijgen alleen wil ik graag weten wat we moeten doen om die te laten functioneren. Kan dat zonder dat we transponder ed erbij hebben of moet dat allemaal overgezet worden?

We hebben wel Vagcom.

Robbie

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

De ecu kan je gewoon los vervangen maar moet alleen aangemeld worden aan de auto bij de dealer, de rest zoals transponder e.d. kan je gewoon laten zitten.

arjenhofstra (0) PRO, 5 jaar geleden

Wij zouden dat eventueel ook voor je kunnen doen met odis. Het kan ook met vagcom, maar Ik denk dat dit een immo 1 systeem is. Daarbij ben je de login code nodig die je er waarschijnlijk niet uit kan krijgen.
Mocht het een immo 2 systeem zijn dan is deze wel eenvoudig in te leren met vagcom.
Om te bepalen welk systeem je mee te maken hebt kun je even kijken op Ross tech.

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

Mooi dat er een oplossing is Arjen.
Ik heb de immo wel kunnen uitlezen en dit staat erin. Kun jij hieraan zien of het een Immo-1 of Immo-2 is? Immo-2 is zoals ik op Ross-Tech kan zien inderdaad met Vagcom makkelijk aan te melden.

arjenhofstra (0) PRO, 5 jaar geleden

Als ik het zo zie heb je een immo 2 systeem en zou het dus moeten lukken met vcds.

Robbie Jensema (0) PRO, 5 jaar geleden

Computer vervangen en via Vagcom aangemeld en probleem opgelost.

Bedankt

Robbie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.