Volkswagen Passat: een 1.8 20V 125PK motor? wat is daar toch mee loos?

Bouwjaar: 1999

ik ben sinds een jaar in het bezit van een passat met een 1.8 20V 125PK motor.
regelmatig zie ik hier berichtjes waarin het net lijkt alsof je jezelf een hoop ellende op de hals hebt gehaald als je zo'n uitvoering hebt.
nu is het zo dat ook ik niet echt tevreden ben over de prestaties van deze auto. ik heb nog nooit eerder een passat gehad en vind het verbruik, zoals wel meerderen hier, aan de hoge kant. verder vind ik dat ie ruw klinkt, niet zoals ik van een 20klepper had verwacht; zacht en zoemend, maar eerder als een subaru met prima lopende boxermotor ;)

wat moet ik daar nou mee; accepteren of aan de slag?

en wat is nou eigenlijk een luchtmassameter? ik weet dat ie vetje belangrijk is want iedereen heeft t erover.
heb ik die ook? waar zit ie? wat doet ie? (luchtmassa meten, duh...), hoe controleer ik die? wat doet dat ding in relatie tot het zacht en zoemend lopen en het verbruik?

afijn....lezers, reageert alstublieft.


met dank,

Paul

paulqwerty

Geplaatst door paulqwerty (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als er wat loos is, laat hem dan eerst eens uitlezen aan de testkast.

En deze motoren zijn inderdaad wat aan de rauwe kant (worden niet voor niets niet meer in nieuwe vw audi toegepast......)

meloen7640 (0), 19 jaar geleden

zorg iig dat je distributieriem goed... breken nl nogal eens en dat kost je een nieuwe cilinderkop en dat is een hoop geld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.