Volkswagen MK 2: een piep geluid bij het optrekken

Bouwjaar: 1989

Hoi ik ben de trotse eigenaar van een golf mk2 nieuw type uit 1989 met een 1.8 monotronic
als ik optrek met mijn auto hoor ik onder de motorkap een piep en als ik het gas intrap of los laat hoor je het ook het lijkt heel veel op het bekende piepje van je bed als je vriendin blijft logeren! maar goed nu zeggen vrienden van me dat het een motor steun kan zijn maar ik weet het nog niet zo en welke van de 2 motor steunen zou het dan moeten zijn?
achter de motor zit er een en voor bij de radiator en zou het niet iets anders kunnen zijn

Tim11457

Geplaatst door Tim11457 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is het kogelgewricht van de uitlaat, zit achter de motor met twee klemveren vast. Dan is de pakking die er origineel in zit vervangen voor een immitatie exemplaar. (kosten 1/4 van een originele) De echte is een nikkele ring (vandaar de prijs), de immitatie een ingepakte pannenspons. De immitatie gaat piepen en hier is nix aan te doen, de echte gaat na verloop van tijd (200.000 km??) lekken en moet vervangen worden.

Helaas heb je hier speciaalgereedschap voor nodig. Zonder krijg je de sterke bladveren nooit meer vast.

Ervaring leert dat je met een immitatie binnen de kortste keren weer aan de beurt bent.

Als er een motorsteun stuk gaat is het die achter de bak of voor de radiator, APK is hier scherp op want het is een bekend golf 2 & 3 probleem

succes

Tim11457 (0), 20 jaar geleden

hoe kan ik testen of er een motor steun stuk is of piept?
als ik het blok heen en weer beweeg piept hij niet alleen als ik hem op de handrem zet en de koppeling schokkerig laat opkomen
en wat is wijsheid eerst de motor steunen vervangen wat ik zelf kan en op de sloop kan halen of weg brengen om de uitlaat pakking te laten vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.