Volkswagen Transporter: eerste start probleem T5

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 tdi

Beste lezers,
Ik heb me vandaag voor het eerst geregisteerd want zit al heel lang met een probleem.
Mijn vw T5 wil de eerste start heel slecht aanslaan, moet hem echt doorstarten.
Na verschillende zoektochten langs dit forum en garage's heb ik ooit een keer gelezen over lucht in het brandstof systeem.
Moest dan na het gloeien 10 sec wachten met starten zodat de brandsof terug kon lopen ofzo, dit leek te werken maar blijkt nu ook niet meer.
De garage wil hier niet in geloven.
Heb hem vandaag laten uitlezen en blijkt dat de motortoerental censor stuk is en dus het probleem is, aldus garage.
Mijn T5 loopt super houdt niet in loopt stationair rond de 900 constant, dus wat mankeert er dan aan het toerental zou je zeggen.
Kan iemand mij iets vertellen over dit, of is er iemand met hetzelfde probleem.
Is het echt de sencor ik weet het niet meer.
B.v.d voor alle reacties
Gr. Carlo

carlo w

Geplaatst door carlo w (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Carlo, als die sensor defect is slaat de motor helemaal niet aan . Of hij nog goed is kan je tijdens het starten zien door het bewegen van de toerenteller.Gloeien is bij de huidige temperatuur niet meer nodig. >5 gr. C. Controleer de aanvoer op afdichtingen. Vernieuw voor de zekerheid het branstoffilter,maar vul deze eest voordat je de slangen weer terug plaatst. Startmotor leeft langer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.