Volkswagen Polo: Electronic raadsel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 16v

Beste,

deze is een raar probleem. dit betreft een radio (sony) met versterker en subwoofer maar als ie op de toeter duwt valt zijn radio uit en zekering van de motor valt uit. ik aant zoeken. had ik de massa kabel van de radio los gehaald blijft de radio spelen?????!!!!!!!! dit zou normaal toch niet kunnen hé Natuurljk niet dus ik aant zoeken of die nog ergens een massa krijgt kom ik er bij uit dat als ik van de versterker de RCA uitgangen los haal valt radio uit gemeten en massa is weggevallen steek ik er die terug op heeft die terug massa ZEER vreemd heb ik dus de massa terug op een ander punt aangesloten een andere versterker genomen toen aangesloten die andere versterker en alles werkte toeter duwde en sprong geen zekering meer niks dus alles normaal

NU IS MIJN VRAAG

ZOU HET KUNNEN ZIJN DAT DIE OUDE VERSTERKER DE MASSA VIA DE RCA KABEL NAAR DE RADIO BRENGT ???? ZOU HET DAN KUNNEN DAT DE VERSTERKER INWENDIG KAPOT IS MAAR HIJ SPEELT NOG GEWOON ALLEEN HET PROBLEEM VAN DE TOETER BLIJFT aNDERE VERSTERKER EROP EN PROBLEEM WEG????? wie kan mij dit verklaren ? want snap het niet goed ik heb de oplossing wel gevonden maar ik kan er geen verklaring voor geven dat dit kapot is??? ik hoop dat iemand hier in electronica goed in is die dat zou wete ik zou hem dankbaar zijn !!!!

Greetz mij

ERwin_jah

Geplaatst door ERwin_jah (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

dan staat ie in verbinding met de claxon of in de zekeringkast op dit groepje en ja als je dan de toeter indrukt wil al het vermogen hierlangs maar dit is veel te veel en springt eruit. De massakabel moet altijd rechtstreeks naar de accu of op het plaat werk ( staal van de auto ) en de + en - kabel altijd dik genoeg en beide even dik. Gr JH

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe kun je dan verklaren dat die massa trekt via de rca kabels van de versterker??? dat van de claxon dat wist ik greetz want als ik de massakabel van de radio los heb dan werkt de radio nog ook al heeft di egeen massa meer
maar hij maakt massa via rca kabels als i kdie lostrek is gedaan met andere versterker is probleem opgelost !

kennynoordijk (0), 16 jaar geleden

versterker is kappot zoiezo. als je het probleem wilt achterhalen pak een multi meter en meet je rca aansluiting door ( kern RCA ------> versterker behuizing / mantel RCA ------> versterker behuizing / kern RCA -----> massa aansluiting versterker / mantel RCA -----> massa aansluiting versterker ) zet je multimeter niet op de "piepstand" maar gewoon op weerstand meten (Ohm) en zorg dat je versterker spannings loos is.(als de Ohm meter 1> aangeeft is het ok dan is weerstand oneindig dus geen sluiting zo snel je ook maar een waarde in het display krijgt heb je de boosdoener)
ik zelf denk aan een gescheurde soldeer verbinding die contact maakt met behuizing gebeurt vaker met versterkers die op de woofer behuizing zelf geschroefd zitten. check ook of je remote geen massasluiting maakt.
ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord zou graag je bevindingen willen weten na het meten.

gr kenny

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

Hey kenny merci voor je antwoord dit was wat ik wou weten inmiddels heb ik net een andere versterker gemonteerd bij hem en probleem opgelost ik heb niet gemeten maar dacht dat dit het probleem was en het is nog juist ook maar had niet gedacht dat dit het kon zijn ! dus de oorzaak was RCA Front input lag in massa dus daar lag het probleem ook in de versterker dus kenny je hebt gelijk de rca front input lag aan de massa inwendig in de versterker merci voor je antwoord dit is wat ik wou horen van iemand !!!
Greetz merci

kennynoordijk (0), 16 jaar geleden

Geen dank en bedankt voor het bedanken

hobby ze

gr kenny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.