Volkswagen Polo: elektronische stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 sdi

Wij hebbben hier een polo sdi bj 2002 nw type met een probleem aan de elektronische stuurbekrachtiging. Auto is al 2x terug geweest maar probleem niet opgelost.Bij uitlezen storingscode stuurhoeksensor in stuurhuis geconstateerd en ook vervangen.
Na 2 dagen precies dezelfde storing.Ook geconstateerd dat de lichtsterkte af en toe op en neer gaat,dus ook de spanningsregelaar vervangen.Zelf nog een proeffrit gemaakt van 100 km maar nog steeds zelfde resultaat.Toen maar een compleet nieuwe dynamo gemonteerd maar nog hetzelfde probleem. O ja, op aanraden van de dealer ook nog maar even een nieuwe stuurpomp gemonteerd van 500 euries, maar dit geeft ook geen resultaat.Ik denk zelf dat deze storing voortkomt door het stroomverlies wat voortkomt uit het flikkeren van de verlichting,maar aan de dynamo kan het zeker niet meer liggen.
Wie heeft er nog suggesties?

martens

Geplaatst door martens (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Batterij zeker goed?Massaverbindingen?Kabelboom op chassisbeen links(onder batterijbak)niet vervormd?Komt regelmatig voor bij Fabia.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Vannacht nog even wakker gelegen,je kent dat wel,en bedacht dat stuurhoeksensor moet gecalibreerd worden.Is dit ook gebeurd?Zeker kabelboom controleren!

Ethan..1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Welke stuurhoek sensor hebben ze vervangen achter het stuur zeg maar , dus airbagsleepring (met stuurhoeksensor) of echt de stuurhoeksensor op stuurhuis........??? Het laatste komt regelmatig voor (kabelbreuk).

En controleer de stekkerverbinding op de elektr. pomp daar komt ook regelmatig vocht in te zitten.

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

ik sluit me Volledig aan bij de heer Ethan..1

stuurhuis probleem.

Groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.