Volkswagen polo coupé fox: slecht lopen en afslaan wanneer motor koud is

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

ik heb een volkswagen polo coupe fox 33kw Cilinderinhoud 1043 cm3. het bouwjaar is 1991.
het probleem is als volgt:
bij het starten van de auto loopt hij statior goed, nu het wat kouder is wordt dit ook minder.
als ik dan bij ons de straat uit rijdt en moet stoppen voor kruisend verkeer. slaat de motor af en kan hem slecht weer aan de praat krijgen, met spelen met gaspedaal lukt dat wel weer. dit gaat net zo lang door tot de tempratuur wat oploot tto ong 70 a 80 graden. als ik rustig op een kruising afga en bijna geen toerental meer heb maar ook net niet afslaan en dan weer wil optrekken heeft ie veel moeite om weer op gang te komen. zeg maar dat ik dan heel langzaam vooruit kruip en dit wordt dan steeds minder.
en als de motor warm is loop hij stationair erg rustig.

motor code:AAU
versnelling bak: AKY

mvg robby

kruidje

Geplaatst door kruidje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kevergek (0), 16 jaar geleden

kijk je tempratuur sensor een na trek de stekker er af en kijk dan hoe die loopt

kruidje (0), 16 jaar geleden

ik heb ff de snsoren er af getrokken en als ik de blauwe er af trek begint ie beter te lopen en als ik de zwarte eraf trek veranderd er niks.
het lijkt me nu logisch om deze te vervangen, toch?
graag f een reactie.
mvg robby

kruidje (0), 16 jaar geleden

het heeft ff geduurd, voordat ik were erageer, maar heb onder tussen al remleiding vervangen en schijven en koppelings plaats met de rest erbij. en heb toen ook direct maar ff een nieuwe sensor geplaats, maar nu wil hij nog steeds niet lopen als hij koud en het wordt nu steeds minder nu het vriest.
wie kan mij verder helpen?
groeten robby

kruidje (0), 16 jaar geleden

niemand? :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.