Volkswagen Touran: elektronise storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDi azv

Hoi ik heb een probleem met een vw touran 2.0 tdi van 2004 deze auto slaat niet aan als hij koud is, definitie van koud is onder de 10 graden de hele zomer heeft de auto goed gefunctioneerd maar nu het kouder begint te worden komt het probleem van februari weer terug. het rare is als je de auto op contact zet dat het lampje van de motorstoring dan niet brand en dat je met de testapparatuur niet in de motorregeleenheid kan. beet je klungelen met 30 keer op contact zetten dan branden de lampjes en dan start/loopt ie meteen. geeft vervolgens geen fout aan. zat zelf te denken aan de motorregeleenheid ?

heeft iemand ooit hier iets van mee gekregen ?

groet thijs

thijsvankuijk

Geplaatst door thijsvankuijk (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Of contactslot defect?
Als het lampje niet brand en er geen communicatie mogelijk is zal de computer wel geen stroom krijgen.

thijsvankuijk (0) PRO, 14 jaar geleden

kan idd beide maar welke factor is dan de temperatuur ? het is nu 1200 uur en nu start ie super. maar morgenvroeg is het weer uit met de pret. heeft iemand een schema van zo'n auto wat ik heb geen schema's.

bvd

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Plakkend relais als het koud is? Volgens mij is 1 ding zeker, de ecu krijgt geen stroom.
Kun je nu uitvinden welke relais er om gaan bij contact aan zetten?
Dan die relais een paar uur in de vriezer en dan nog eens proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.