Volkswagen Touran: Rechter achterlicht valt helemaal uit incl. clignoteurlamp

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI 110Pk

Sinds een paar dagen ging tijdens het starten van de auto in het donker het gele gloeilamp-ledje op de dashboardklok branden!
Bij inspectie van de auto bleek dat het rechter achterlicht geen licht gaf, zowel het rijlicht als de clignoteurlamp branden niet!

Aangezien ik geen goed overzicht heb van de zekering verdeling van een Touran weet ik niet waar ik precies moet zoeken en bovendien kan ook de gezamelijke nul van de lamp uitgevallen zijn?

Wie heeft ervaring met dit soort storing?

bvd Wim

W.Luisman

Geplaatst door W.Luisman (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou het lichtunit eens demonteren en kijken of de lampjes nog wel zo fris zijn.(zwarte kap wegtrekken en 2 torx schroeven verwijderen en unit van de auto af opzij schuiven).
Werkt het nu wel weer?

W.Luisman (0), 14 jaar geleden

Dank je ricky voor de reactie!
Ik heb de unit eruit genomen en geconstateerd dat alle lampjes nog intact zijn en vervolgens heb ik de multimeter op de contacten gezet van de steker en meet geen 12 Volt op wat voor contact ook wanneer ik het licht inschakel en het contact van de auto inschakel!
De linker lamp brandt wel, dus ik denk toch dat de nul van de rechter lamp stuk is!
Ik heb alle zekeringen ook doorgemeten en die zijn goed!

Dus zeg het maar!

Ik zal morgen even een kunstmatige nul aanleggen en dan kijk ik wel weer!

je hoort het!

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan kloppen dat je 0 volt meet,dit systeem werk om een bepaalde manier,dat als er een lampje stuk is of een ander probleem in bekabeling bijvoorbeeld,dan gooit hij de spanning eraf na een paar seconden,dat regelt het bordnet.
Zou kunnen dat de massa niet goed is,maar het kan net zo goed iets anders zijn,miscchien is het beter om hem eerst even uit te laten lezen,misschien zegt de storing (indien aanwezig) meer.

W.Luisman (0), 14 jaar geleden

[quote=ricky]Kan kloppen dat je 0 volt meet,dit systeem werk om een bepaalde manier,dat als er een lampje stuk is of een ander probleem in bekabeling bijvoorbeeld,dan gooit hij de spanning eraf na een paar seconden,dat regelt het bordnet.
Zou kunnen dat de massa niet goed is,maar het kan net zo goed iets anders zijn,miscchien is het beter om hem eerst even uit te laten lezen,misschien zegt de storing (indien aanwezig) meer.[/quote]
Inderdaad bleek in de garage na het uitlezen dat er 10 foutmeldingen waren rond het rechter achterlicht en die betrekking hadden op een elektische verbindingsstoornis! Na het slopen van het kunststof interieur boven het rechter achterwiel lag er een los moertje op de wielkap en lag de nuldraad los!
Waarschijnlijk losgetrild?

Na het vastzetten ervan deed het rechter achterlicht het weer geheel inclusief clignoteur en achteruitrijlicht!
Alle storingen weer gereset op het vag.com systeem en het lampje op het dashboard ging weer uit!

Zo zie je maar weer!

Nogmaals bedankt voor je advies!

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Nou mooi dat et toch weer is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.