Volkswagen Golf: EPC-lampje gaat bij koude motor branden, gaspedaal doet het niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Kan iemand mij bij het volgende probleem helpen. Het EPC-lampje gaat bij een koude motor branden en hierbij ook het gaspedaal niet meer goed werkt. Als de motor na verloop van tijd warm is gereden en ik hem opnieuw gestart heb, gaat het lampje ook uit.

ReneR

Geplaatst door ReneR (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Storing laten uitlezen. Dan weet je meer.
Waarschijnlijk electronische gaspedaal defect of bedrading.
Of regelapparaat staat in noodloop.

ReneR (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Ik ben zaterdag al de hele dag bij de garage geweest waar ik hem gekocht heb. Ze hebben gelijk de computer uitgelezen met VAG COM. En inderdaad stonden er een aantal foutmeldingen in. Uiteindelijk hebben ze er een ander gaspedaal ingezet. Ook de LAMBDA-sonde hebben ze vervangen. Omdat de garage op mijn verzoek laatst een cruise-control hebben geplaatst. Hebben ze gisteren ook besloten deze te ontkoppelen. Gisteravond leken de problemen opgelost, maar eenmaal richting huis begonnen de problemen vrijwel direct weer. EPC-lampje begon te branden met als gevolg dat het gaspedaal niet meer functioneert (noodloop). Even half uurtje gepauzeerd en daarna probleemloos naar huis gereden.
Vandaag uiteraard weer geprobeerd te rijden, maar EPC- lampje ging geregeld weer branden.
Kent iemand dit probleem of heeft iemand een suggestie wat het zou kunnen zijn.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat de motor inderdaad in noodloop gaat.
Nu is de vraag waarom en dan moet je eerst met exacte foutmeldingen komen die je uit kunt lezen in het motorregelapparaat.

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Mogelijk een defect gasklephuis.
Ricky,

ReneR (0), 17 jaar geleden

Vervolg van het verhaal.....
Maandag gelijk terug gegaan naar de garage. Ze hebben meteen de laptop aangesloten en inderdaad fout-meldingen opgeslagen. Slecht contact tussen het gaspedaal en de computer geeft hij aan. Nou klinkt goed zou je denken. Auto daar laten staan en gezegd dat ik hem zaterdag wel op kom halen en dat ze dus tijd genoeg hebben om naar de storing te zoeken. Vrijdag opgebeld om te vragen of hij klaar is, zeggen ze dat ze de storing nog niet gevonden hebben. Toch nog even verteld tegen de beste man dat ik daar niet vrolijk van werd. Uiteindelijk heb ik toch nog goede hoop dat dit probleem op korte termijn verholpen word...

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Succes,

Ricky,

ReneR (0), 17 jaar geleden

Ja dank je wel.
Een geluk is dat de auto nog in de garantie zit. Maar het geeft geen goed gevoel.
Toch denk ik dat ze het probleem moeten zoeken bij het inbouwen van de cruise control.

ReneR (0), 17 jaar geleden

Nou het duurde even maar er is dus goed nieuws.
Uiteindelijk heeft de auto dus bijna 2 weken bij de garage gestaan. Op een gegeven moment moest ik toevallig voor mijn werk in de buurt van de garage zijn en ben ik gelijk even op de koffie gegaan. Schijnt het dat ze alles geprobeert hebben, zoals de computer, gaspedaal, cruisecontrol en noem maar op. Vroeg ik naar de bedrading of ze die tijdelijk konden vervangen. Na de koffie gingen ze gelijk de bedrading nalopen. En wat denkje, in het schutbord zit dus een connector, die ze bij het inbouwen van de cruisecontrol, er per ongeluk half uit was. (toevallig dat ik aanwezig was). Maar het belangrijkste is dat het een heerlijke auto is en dat ik ondanks dit voorval toch nog vertrouwen heb in deze fantastische auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.