Volkswagen Polo: EPC, uitlaatgassen, koplampen, resettende boordcomp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 geloof ik

Hallo allemaal,

Sinds een jaartje of drie een tweedehands VW polo 2002.

De auto heeft de volgende problemen: minimaal twee keer per maand reset de boordcomputer zichzelf (klok op 00:00, ritgegevens weg, alles op nul).
Elke maand gaat er ongeveer een lampje kapot, meestal het dimlicht. Op een gegeven moment is er blijkbaar een lampje zelfs gesprongen waardoor er een witte aanslag in de koplamp ontstond, in 2009 kwam dit nog door de APK, 2010 niet meer, andere reden voor het afkeuren van die koplamp was dat de dimlichtlampjes er niet meer goed in vast geklikt konden worden. Dus deze zomer de koplamp vervangen door een imitatie. Nieuwe koplamp, stevig sluitsysteem, niks aan de hand zou je zeggen, was het niet dat we sinds augustus al vier maal ons dimlicht lampje hebben vervangen aan die kant (de andere kant slechts een keer). Inmiddels is ook alweer het stadslicht aan dezelfde kant kapot, deze zit er ook hooguit sinds september in. Momenteel zitten er goedkope Aktion lampjes in, want die peperdure Hella lampjes zijn na een maand ook kapot, vreemd is dat het spiraaltje niet gebroken lijkt als ik de lampjes vervang, iets dat ik bij een ouderwetse gloeilamp altijd zag.

Sinds vandaag geeft hij uitlaatgassen storing aan, precies een jaar terug hadden we dat ook (ik dacht dat er toen een bobine en alle vier de bougies zijn vervangen, de auto reed ook schokkerig). Aan de auto is nu niks te merken, en het lampje ging later op de dag weer uit, echter twee minuten later ging het weer aan samen met het EPC lampje. Van de regen in de drup dus.

Kan het kwaad door te rijden met deze storingen op het dashboard en kan dit misschien iets te maken hebben met die steeds resettende boordcomputer? Nu is dat van die lampen en resettende computer misschien niet zo erg, maar wel vreselijk irritant om die klok steeds goed te moeten zetten en die lampjes te vervangen.

Bij voorbaat dank,

Groetjes Jaimie

jaimietje

Geplaatst door jaimietje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou om te beginnen de laadspanning van de dynamo (laten) meten. Mogelijk is deze te hoog.
Nu zijn het nog lampjes die springen, maar ook elektronika kan beschadigd worden door een te hoge spanning.

Het beste is de storingen uit te laten lezen en dan de foutcodes hier plaatsen (met nummer indien mogelijk).
Pas dan kun je zeggen of iets wel of niet kwaad kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.