Volkswagen Passat: ernstig olieverbruik passat 2.0 l

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc

.

KRIEST

Geplaatst door KRIEST (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk persoonlijk niet dat je daar grote verschillen mee kan verwachten, olieverbruik komt door een mechanische oorzaak bv zuigerveren, hoonpatroon, slechte koppakking of klepseals of iets dergelijks.
Hoe wordt met de auto gereden?

Hendrik

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je hem op longlifw hebt staan kun je er ook gewoon 10w40 half synt. ingooien en om de 15.000 verversen. Nu zal hij waarschijnlijk een stuk minder verbruiken..

KRIEST (0) PRO, 16 jaar geleden

.

Santa (0), 16 jaar geleden

[quote=KRIEST]wordt ong 40 km op 1 dag mee gereden komt ook wel op bedrijfstemperatuur dus[/quote]
DAT waag ik nog wel eens te betwijfelen.........

Misschien dat de naald van de koelvloeistoftemperatuurmeter in de middenstand staat, dat wil absoluut niet zeggen dat de motor op zijn bedrijfstemperatuur is!

Daarvoor zul je toch echt de temperatuur van de motorolie moeten gaan bekijken.
Koelvloeistof warmt snel op, het gehele motorblok echter NIET..........
Althans niet zo SNEL....

Stap maar eens over op 10w40 half syntheet.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze blokken zijn bekend met oliegebruik. De 2.0 liter is niet ontwikkeld voor longlife olie. (vw heeft hem er om????? reden wel voor vrijgegeven)
Dit 2.0 liter blok bestond al ver voor het hele longlife verhaal in opkomst was.

Maar een advies, 10W40 volgens VW 500.00 & 505.00 van een gerenomeerd merk en jouw olieverbruik gaat binnen normale waarden lopen. (1 liter per 10.000)


Longlife olie bij benzinemotoren heeft alleen zin als je meer dan 20.000 km per jaar rijd. (en dan zit de gemiddelde vw rijder wel zo'n beetje in een TDI hoor)

gringo79 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet dat er een serie 2 liter passat geweest is waar ze op de fabriek de zuigerveren verkeerd gemonteerd hebben. Ikzelf ken 2 gevallen waar dit zo was, deze vielen nog binnen de garantie en heeft de dealer de motor los gehad.

pjeter69 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]Longlife olie bij benzinemotoren heeft alleen zin als je meer dan 20.000 km per jaar rijd. (en dan zit de gemiddelde vw rijder wel zo'n beetje in een TDI hoor)[/quote]
Of G3???

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

G3 moet je van houden........ (ja, ik overweeg het momenteel ook, kan best interresant zijn, terwijl ik voor klanten altijd roep dat ze op gas beter kunnen koken)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.