Volkswagen Golf: ESP inbouw

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI (66 kW, 130 kW)

Hey iedereen (die deze keer nuttige informatie kan verstrekken),

ik post dit ook hier, omdat hier nogal wa mensen zitten die van auto's afweten.

Ik wil graag ESP inbouwen in mijn wagen. Maar weet niet goed welke onderdelen ik nodig heb. Ik heb al een lijstje, maar als jullie eventueel nog onderdelen weten, dan hoor ik het graag! Ook eventueel de objectnummers die ik zo van VW kan bestellen.

Ik hoop echt dat jullie mee willen denken.

. : : Mark 60 rempomp (kan ik de mijne blijven gebruiken? Ik heb een Mark 60 met enkel ABS??)
. : : Regeleenheid (Zijn deze ook los te koop?)
. : : G202 sensor (verdraaiingssensor ofzoiets)
. : : G200 sensor (dwarsacceleratiesensor ofzoiets)
. : : G85 sensor (Stuurwielsensor)
. : : ESP schakelaar
. : : Kabelboom

Ik heb ook gelezen dat vanaf oktober 2001 de G202 en G200 sensoren in 1 behuizing voorkomen... kan ik ook gewoon de die gebruiken? Ipv beide sensoren los te kopen??

Er is ook een verschil tussen 4motion en Voorwielaangedreven wagens. De longitudinale is sowieso enkel van toepassing op de 4motion. Maar die andere sensoren komen in beide voor. kan ik deze ook uitwisselen of is het een big NO?

Als iemand ook aan die onderdelen kan komen voor ene schappelijke prijs, dan hoor ik het graag.

Sorry voor de vragen, maar wil echt 100% zeker zijn vooralleer ik ga beginnen.

op de TDIclub NL heb ik ook een draadje lopen: http://www.tdiclub.nl/link.asp?TOPIC_ID=...

Alvast bedankt iedereen!!!

En gelieve ook niet te reageren als je dit topic, net als het vorige, om zeep wilt helpen.

xius_007

Geplaatst door xius_007 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Sorry dat ik dit zeg,maar voor het geld wat je erin wilt gaan steken,kun je al zowat een andere auto kopen,al die sensoren en regelapparaten,kabelbomen,enz enz!! (kijk maar eens wat een sensor tegenwoordig kost,).
Waarom jouw auto niet verkopen en een soortgelijke terug kopen MET ESP?.
Je weet natuurlijk al wat ik ga zeggen,.......hetzelfde als de anderen in je vorige topic,echt niet aan gaan beginnen,weet zeker dat je dit nooit gaat lukken!!
Je zet zelf neer:G202 sensor (verdraaiingssensor ofzoiets),maar als je de benaming al niet weet gaat het je zeer zeker niet lukken om het in te bouwen.
Begin er echt niet aan!!

Ricky,

xius_007 (0) PRO, 16 jaar geleden

Daarom dat die sensoren ook een unieke G-code hebben. In belgië noemen we die gewoon gierhoeksensor. Weet ik veel wat deze in Noord NL genoemd worden. De benamingen in ETKA zijn ook niet dezelfde als in de volksmond.

Ik verkoop deze wagen niet. Geen haar op mijn kop die eraan denkt op dit moment. Daarvoor hou ik teveel van de bolide. (en reageren met de zin van: "als je zoveel van je bolide houdt, bouw deze dan niet in" is ook een beetje afgezaagd bij deze).

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze zelfde vraag heb je ook al op 1 mei jl. gesteld en de diverse standpunten en meningen zijn daarbij dusdanig aan de orde gekomen dat de sitebeheerder na enkele dagen heeft besloten de topic te sluiten.
Om een herhaling te voorkomen gaat deze dus ook dicht.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.