Volkswagen Touran: ESP off lampje blijft branden!!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0FSI

hallo

Tijdens het rijden is het ESP lamje gaan branden en wil niet meer ui. ook kan ik met de knop bij mijn asbak hem niet meer aan/uitzetten. hierna is ook het lampje van de motorstoring gaan branden. welke weer uitging na het loshalen van de polen. na ongeveer 20KM rijden ging deze weer braden.
Ik heb de auto uit laten lezen en daarbij kwamen de volgende storingen naar boven:

-storing inlaatspruitstuk-sensor-- deze is gewist,maar weer na ong. 20 km gaan branden

-storing ESP stroomcircuit 0522CAN berichtmotorstuurapp. fout in motorstuurapparaat

hangen deze storingen met elkaar samen.

is dit brobleem bekend bij iemand?

touranco

Geplaatst door touranco (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zal de auto voor onderzoek moeten brengen bij een dealer. Fout zit in de spruitstuksensor waardoor je ESP lampje ook gaat brandde. Bekend.......nee voor mij niet bij deze motor, maar ook is de info. maar beknopt. Kan bijvoorbeeld onderbreking, sluiting met massa, onaannemelijk zijn.

touranco (0), 15 jaar geleden

nadat de auto een paar daagjes stil heeftgestaan ging ik er vanmiddag mee rijden. tot mijn verbazing was het lampje van de esp nu uit, en werkte het ineens, na een stukje gereden te hebben en de auto opnieuw gestart te hebben ging deze weer branden vreemd??

touranco (0), 15 jaar geleden

hallo

de lampjes van het esp systeem en de motorstoring zijn nu 1 week uit na de accupool eraf te heben gehaald. het toerental schommelde nogal, dus ik had het vermoeden dat de gasklep opnieuw ingeleerd moest worden. toen ik bij de garage aankwam waar mij verteld werd dat alleen de dealer dit kon uitvoeren startte ik de auto weer en tot mijn verbazing was het toerental weer goed, hij schommelde niet meer en gaf geen gas bij, wel brande nu het lamje van ESP off weer en even later het motorstoringslampje.

kan het zijn dat deze storingen veroorzaakt worden door een vuile/ niet goed afgestelde gasklephuis of egr klep? of is dit puur toeval en klopt het ook dat alleen de dealer dit kan inleren/verhelpen

alexander242 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zal toch gewoon een afspraak moeten maken bij de dealer om je probleem op te laten lossen. We weten ten eerste al niet of de foutcode in motorregelapparaat hetzelfde is en dan nog is het van belang betreft de extra info. die er bij staat zoals onderbreking of onaannemlijk. Als het bijvoorbeeld al onaannemelijk is kan weer veel dingen zijn zoals een vervuilde gasklep of EGR.

De dealer heeft wel de beste tools om je gasklep opnieuw in te leren. Merk toch dat veel universele apparaten dit toch niet goed kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.